Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lift Clinic

Fjernelse / udskiftning
af implantater

Der er forskellige årsager til, at man vælger at få udskiftet sine implantater. Den hyppigste årsag er ønsket om større eller mindre implantater, men det kan også være aktuelt ved ændringer i brystets størrelse og form, ved kapseldannelse eller lækage af et brystimplantat.

 

Hvis du ikke længere ønsker implantater, kan man nøjes med at fjerne implantaterne. En fjernelse af implantatet vil medføre et mere slapt bryst. Jo større brystimplantatet er, jo mere slapt vil brystet blive efterfølgende. Læs mere om fjernelse og udskiftning af implantater her på siden.

Fjernelse / udskiftning af implantater

Fra 15.000,- eller 499,-/måned

Operation

Lokal eller fuld bedøvelse

Tid på klinikken

2-3 timer efter operationen

Operationstid

1 time

Sygemelding

Typisk 1-2 uger

Holdbarhed

Hvis der er tale om en udskiftning af brystimplantater, så gives der fra implantatproducentens side en livslang garanti på implantaterne. Skulle det i sjældne tilfælde ske, at der opstår ruptur af implantatet, så har producenten forpligtet sig til at erstatte det utætte implantat.

 

Med tiden vil dine nye brysters facon ændre sig pga. almindelig aldring af hud og bindevæv. Resultatet af en udskiftning af implantater vil derfor over tid ændre sig, selvom implantaterne ikke fejler noget. Vægtændringer, graviditet og amning kan betyde noget for, hvor hurtigt denne ændring indtræder.

Lift Clinic Aarhus

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Pernille anbefaling

Anbefaling / Pernille fra Aarhus C

❝Så snart man træder ind af døren føler man sig i trygge hænder. Alle på klinikken er meget professionelle og erfarne. Der bliver både lyttet til ens ønsker, men også vurderet hvad der er æstetisk pænt til kroppen, hvilket jeg synes er fantastisk. Jeg er utrolig tilfreds med resultatet, som både er naturligt og smukt. Jeg vil til enhver tid anbefale Lift Clinic❞

Afspil video

Forundersøgelse

Til forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger. Det er vigtigt at oplyse, hvis du tidligere har haft problemer med ar, samt hvis du er allergisk over for medicin, plastre eller fødevarer.

Til forundersøgelsen er det vigtigt at oplyse om, hvilke implantater du har i forvejen. Det gør det nemlig nemmere at vejlede dig om, hvad du kan forvente af resultatet efter en udskiftning af implantater. Medbring derfor dit implantatkort eller andet materiale fra dengang, du fik indopereret dine nuværende implantater.

Graden af evt. kapseldannelse vurderes samt om der kan være læk af et eller begge implantater. Det kan nogle gange være svært at afgøre på forhånd om implantaterne har en ruptur, da mange nyere implantater er af den skærefaste type, som bevarer sin form selv ved en ruptur.

I samarbejde med din kirurg afgøres det, hvilken størrelse og form det nye implantat skal have for at opnå det resultat, du ønsker. Udskiftning af implantater kan evt. udføres i kombination med brystløft, hvis brysterne har et hæng. Herved opnås det bedst mulige kosmetiske resultat.

Det er en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg. Til forundersøgelsen vil du blive grundigt informeret om indgrebet, hele forløbet  samt mulige bivirkninger og komplikationer.

Forberedelse til operationen

Hvis du får blodfortyndende medicin, skal du pausere med dette 4 uger inden og efter operationen. Dette kan være medicin indeholdende acetylsalicylsyre, såsom aspirin, kodimagnyl, hjertemagnyl eller børnemagnyl.

Du må heller ikke indtage produkter, der indeholder ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin. Det er også vigtigt at oplyse, om du er allergisk over for nogle typer af medicin, plastre eller fødevarer.

På operationsdagen er det af hensyn til infektionsrisikoen vigtigt, at du tager et brusebad med grundig sæbevask af ansigt og hår.

Godt at vide

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 4 uger efter din fjernelse / udskiftning af implantater. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 4 uger efter operationen af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand, har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din operation. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen for at mindske risikoen for disse komplikationer.

Komplikationerne ved en udskiftning af implantater er de samme, der ses ved en almindelig brystforstørrende operation – dem kan  du læse nedenfor. Hvis der skal fjernes kapseldannelse, er der en forhøjet risiko for blødning, og der vil ofte være behov for at anlægge et dræn.

 • Kapseldannelse opstår, når den bindevævshinde, som kroppen har dannet omkring implantatet, af uforklarlige årsager begynder at blive fortykket. Dette kan bevirke at dit bryst føles hårdt og evt. give anledning til smerter.
 • Hvis du én gang har haft kapseldannelse, er risikoen for at få det igen ca. 10 % ved en udskiftning af implantater.
 • Risikoen for kapseldannelse ved Motiva er ca. 1-2 % og ved Mentor ca. 5 %.
 • Nogle gange kan der opstå en blødning efter en fjernelse / udskiftning af implantater. Dette vil oftest kræve, at man er nødt til at blive opereret igen, hvor blødningen kan stoppes og blodet fjernes. Risiko er ca. 1 %
 • Sårinfektion 1 %. En infektion i arret, der sædvanligvis kan behandles med antibiotika.
 • Infektion omkring implantatet op til 0,5 % ved en udskiftning af implantater. Det kan opstå på alle tidspunkter, men vil oftest ses inden for de første 14 dage. Infektionen behandles med antibiotika. Det kan nogle gange være nødvendigt at fjerne implantatet en tid (ca. 3 mdr.) for derefter at indsætte et nyt.
 • Brystvorterne kan blive mere eller mindre følsomme og i sjældne tilfælde følelsesløse efter en fjernelse eller udskiftning af implantater. Risikoen er op til 1,0 %
 • Hos slanke kvinder med et lille bryst er der risiko for, at protesekanten kan mærkes og også nogle gange ses, specielt nedenunder og i siden af brystet efter en udskiftning af implantater. Rynker og folder i huden kaldes rippling og ses oftere ved store implantater, eller hvis man er meget slank.
 • Nogle gange kan det være nødvendigt at sænke den nederste begrænsning af brystet for at få plads til implantatet. Dette kan bevirke, at der kan komme en indtrækning i huden oppe på brystet, svarende til den gamle fold under brystet. Dette kaldes en dobbeltfold. Risikoen for dette er lille ved en udskiftning af implantater, og plastikkirurgen vil forsøge at tage hensyn til det, hvis du har et bryst, der er disponeret for dobbeltfold. Hvis dobbeltfolden skulle opstå, kan den være meget svær at korrigere og i værste fald kan den blive permanent.
 • Ved brug af anatomiske (dråbeformede) implantater er risikoen for rotation mindre end 1 %.
 • Specielt opadtil på brystet, ses der altid betydelig hævelse i ugerne efter en udskiftning af implantater. Hævelsen aftager stille og roligt over de første 4-6 uger.
 • Det er normalt med smerter efter en fjernelse eller udskiftning af implantater. Som oftest forsvinder smerterne stille og roligt, men i sjældne tilfælde kan smerterne være langvarige. I yderst sjældne tilfælde kan smerterne blive kroniske.
 • Strækmærker.
 • Fortykkede og eller breddeforøgede ar.
 • Synmastia betyder at brysterne går sammen hen over midtlinjen. Dette er sjældent efter en udskiftning af implantater og skyldes oftest for store implantater.
 • Serom < 1 %. Væskeophobning, der i nogle tilfælde udtømmes.
 • Vævsdød i forbindelse med manglende blodforsyning til huden. Dette opstår meget sjældent.
 • Som regel vil du kunne amme uden problemer efter en brystforstørrende operation.
 • Brystimplantat-relateret lymfekræft (BIA-ALCL) er en kræftform, som kun er set ved det der hedder teksturerede implantater, dvs. implantater med en ru overflade. Af de teksturerede implantater bruger vi kun Mentor Siltex. Man har set BIA-ALCL hos kvinder med Mentor-implantater, men det er ekstremt sjældent forekommende: Forekomsten af BIA-ALCL hos kvinder med Mentor Siltex-implantater er ved et studie fundet at være ca. 1 ud af 66.000. Motiva, som vi oftest benytter, betegnes som et glat implantat, og her er der ikke påvist nogen tilfælde af BIA-ALCL. Symptomerne er vedvarende hævelse af det ene bryst, som ofte først viser sig flere år efter operationen. Der kan også i sjældnere tilfælde ses knudedannelse eller hævede lymfeknuder. Får man disse symptomer skal man opsøge en plastikkirurgisk klinik, eller sin egen læge. I de fleste tilfælde vil sådanne symptomer dog hyppigst være forårsaget af godartede forhold.

Ved operationer i fuld bedøvelse (narkose) er der nogle forhold, som disponerer til blodpropper i ben og lunger. Derfor anbefales nogle patienter forebyggende behandling med blodfortyndende medicin (Innohep, Fragmin eller Klexane).

Skal du have blodfortyndende medicin, står det i dit indkaldelsesbrev. Der udskrives en recept til dig inden operationen, så du selv kan hente medicinen på apoteket. Medicinen gives som en indsprøjtning i låret eller maveskindet én gang om dagen i fem dage efter operationen. Den sygeplejerske der modtager dig, når du kommer til din operation, vil vise dig hvordan det gøres.

Operationen udføres i fuld bedøvelse og tager omkring en time. Som oftest kan udskiftningen foretages via det gamle ar – altså det ar man fik ved den oprindelige brystforstørrende operation. Hvis din første operation var via armhulen, er det i de fleste tilfælde nødvendigt at udskifte implantatet gennem folden under brystet. Dette gælder også, hvis der er tale om læk af implantaterne eller kapseldannelse. Man er da nødt til at lægge et nyt snit enten i furen under brystet eller i den nedre kant af brystvorten.

Nogle gange kan det være nødvendigt at forlænge snittet ud over længden på det gamle ar for at få bedre tilgang til protesehulen.

Har du kapseldannelse, fjernes denne, inden det nye brystimplantat lægges ind. Du skal være opmærksom på, at har du først én gang fået kapseldannelse, har du en øget risiko for at få det igen.

Du tilbydes en kontrol ca. 14 dage efter din fjernelse eller udskiftning af implantater. Her vil eventuelle tråde blive fjernet. 3-6 måneder efter operationen kommer du igen i klinikken til kontrol og til optagelse af efterbilleder.

Sundhedsstyrelsens regler på det kosmetiske område tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne information om fjernelse eller udskiftning af implantater igennem derhjemme, så du er godt forberedt, når du kommer til din konsultation.

Hvis du efter konsultationen er afklaret og har fået svar på alle dine spørgsmål, er det muligt at bestille en tid til operation. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få udleveret. Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Denne udgift er hos Lift Clinic inkluderet i prisen ved fjernelse / udskiftning af implantater. Ved eventuelt afbud skal konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr. Information til egen læge vedrørende dit forløb hos Lift Clinic udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra dig.