Covid-19! For at forebygge smittespredning skal alle patienter og pårørende fremvise et gyldigt coronapas og bære mundbind.
Covid-19! For at forebygge smittespredning skal alle patienter og pårørende fremvise et gyldigt coronapas og bære mundbind.
Lift Clinic plastikkirurgi

Ansigtsløft

Et ansigtsløft hjælper til at mindske alderstegn i ansigtet, så du får et mere ungdommeligt udseende. Efterhånden som vi bliver ældre, mister ansigtshuden sin elasticitet og bliver slap og mere rynket. Processen fremskyndes af udbredt solbadning og rygning. Forandringerne begynder typisk med, at furerne på siden af munden bliver dybere. Der opstår med tiden en lille fold i huden på kæberanden ud for mundvigene også kaldet “hamsterposer”. Samtidig bliver huden på halsen løsere.

 

Et ansigtsløft er til dig, som vil have dit yngre udseende tilbage. Det er for dig, der vil have rettet kæbelinjen op og fjerne hamsterposer, få glattet furer fra næsen ned mod mundvigene eller strammet huden på halsen op. Den mest almindelige årsag til, at patienter vælger et ansigtsløft er, at de har hamsterposer langs kæberanden. Derved bliver overgangen mellem ansigt og hals mindre markeret.

Ansigtsløft

Fra 54.000,- eller 899,-/måned

Operation

Operation i fuld bedøvelse

Tid på klinikken

Overnatning til dagen efter

Operationstid

2,5-3 timer

Sygemelding

Typisk 1-2 uger

Holdbarhed

Ved et ansigtsløft udglattes huden under hagen, folderne ved munden bliver mindre dybe og kæbelinjen rettes ud, hvilket giver et mere ungdommeligt udseende. Indgrebet kan kombineres med en fedtsugning under hagen og en opstramning af halsmusklen. Rynkerne omkring øjnene reduceres kun en smule, og rynkerne i panden påvirkes ikke.

 

Resultatet af kosmetisk kirurgi er ikke varigt, og det afhænger specielt af huden og bindevævets kvalitet og elasticitet, men også af alkohol, rygning og solpåvirkning. I bedste tilfælde har du en effekt af operationen, som varer i op til 8-10 år.

Lift Clinic Aarhus

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Forundersøgelse

Inden beslutningen om et ansigtsløft kommer du til en forundersøgelse hos en af vores plastikkirurger. Vi anbefaler, at du læser denne side igennem før konsultationen og skriver dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem ved forundersøgelsen. Det er en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

 

Ved forundersøgelsen taler vi om dine ønsker, og plastikkirurgen undersøger dig. Ud fra dette forklarer plastikkirurgen dig, hvilke muligheder der foreligger, og sammen beslutter vi, om et ansigtsløft er det rette for dig. Du bliver grundigt informeret om indgrebet, forventet forløb efter operationen samt mulige bivirkninger og komplikationer.

Forberedelse til operationen

Ved forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger af plastikkirurgen. Hvis du får blodfortyndende medicin, skal du pausere med dette 4 uger inden og efter operationen. 

 

Du må heller ikke indtage produkter, der indeholder ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin. Det er også vigtigt at oplyse, om du er allergisk over for nogle typer af medicin, plastre eller fødevarer.

Det er ligeledes vigtigt at fortælle din plastikkirurg, om du tidligere har haft problemer med ar eller lignende, og om du har andre sygdomme eller lidelser. På operationsdagen er det af hensyn til infektionsrisikoen vigtigt, at du tager et brusebad med grundig sæbevask af ansigt og hår.

Godt at vide

Resultatet af kosmetisk kirurgi er ikke varigt. Kroppens naturlige aldring fortsætter og vil med tiden ændre resultatet. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuel og afhængig af bl.a. arvelige faktorer, rygning og solpåvirkning. Derudover er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og plastikkirurgens forventninger og ønsker.

Nedenfor har vi gennemgået de komplikationer, der kan forekomme ved et ansigtsløft.

 • Hævelse og misfarvning: Det er normalt, at ansigtet hæver meget op dagen efter operationen. Hævelsen vil aftage i de efterfølgende uger. Ligeledes vil misfarvning efter blødning også aftage. Eventuelle ujævnheder i huden vil også udligne sig med tiden.
 • Nedsat følesans: Der vil være nedsat følesans i huden i ansigtet i nogle uger. Følesansen kommer langsomt tilbage. I sjældne tilfælde kan der være lidt følelsesløshed i længere tid i kinderne. Som regel bliver følelsen normal igen, men det sker ikke altid.
 • Arrene efter operationen vil typisk være røde og hævede, men dette fortager sig i løbet af 6–12 måneder. Arrene vil med tiden ofte blive smalle og lyse, men hos enkelte kan arrene blive brede og mørkt pigmenterede.
 • Ved al kirurgi kan der komme infektion, og selv om dette er sjældent i forbindelse med et ansigtsløft (under 1%), kan det dog forekomme. Det kræver behandling med antibiotika. Tegn på infektion er rødme, varme, hævelse, dunkende smerter, almen påvirkning og evt. feber. Hvis du ryger eller er overvægtig, er risikoen for infektion større.
 • Blodsamling efter en ansigtsløftning er den hyppigste komplikation. Det kan kræve et lille indgreb i lokalbedøvelse for at fjerne blodsamlingen. Blodsamling opstår oftest i det første døgn efter operationen.
 • Vævsdød (nekrose) ses meget sjældent. Hvis det sker, er det enten bag ørerne eller lige foran ørerne. Storrygere og personer med dårligt blodomløb og diabetes eller personer, som er i behandling med nogle typer medicin, der disponerer til dårlig blodgennemstrømning i vævet, som kan forårsage kraftig nedsat opheling. Tal med din plastikkirurg om dette.
 • Nerveskader: Nerveskader med lammelse af enkelte muskler i ansigtet forekommer yderst sjældent, men kan være permanent.

Ved operationer i fuld bedøvelse (narkose) er der nogle forhold, som disponerer til blodpropper i ben og lunger. Derfor anbefales nogle patienter forebyggende behandling med blodfortyndende medicin (fx Klexane). Du skal have dette, hvis du skal i fuld bedøvelse og opfylder ét af følgende kriterier:

 • Spiser p-piller
 • BMI over 25
 • Alder over 40 år
 • Operationen har længere varighed end 60 minutter.
 • Unormal blodstørkning (fx Faktor V Leiden mutation)

Skal du have blodfortyndende medicin, står det i dit indkaldelsesbrev. Der udskrives en recept til dig inden operationen, så du selv kan hente medicinen på apoteket. Medicinen gives som en indsprøjtning i låret eller maveskindet én gang om dagen i 5 dage efter operationen. En sygeplejerske i opvågningen, hvor du bliver modtaget, viser, hvordan det gøres.

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 4 uger efter operationen. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 4 uger efter operationen af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand, har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din operation. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen for at mindske risikoen for disse komplikationer.

Indgrebet foretages i fuld narkose. Nogle dage inden operationen modtager du en e-mail med alle informationer ift. mødetid, faste og mange andre praktiske informationer.

Inden operationen markerer plastikkirurgen området, der skal opereres med en tusch. Operationen varer ca. 3 timer i alt og foretages i fuld bedøvelse. Snittet lægges fra området i håret over øret, ned foran øret, bueformet rundt om øreflippen og herefter op bag øret og bagud ind i hårkanten. Huden løsnes næsten frem til mundvigene og ned på halsen, så overskuddet kan fjernes uden stramning. Hyppigt foretages også en opstramning af den underliggende muskulatur (SMAS-plastik) for at få et mere varigt resultat. Hvis halsmusklen er slap, strammes den op. Dette sker ofte ved at lave et 2–3 cm. langt tværgående snit under hagen. Huden på halsens forside løsnes, og muskulaturen syes sammen i midtlinjen inde under huden.

Den operation, der kaldes et ansigtsløft, dækker over en lang række variationer af operationsteknikker. Hvilken variation, der er mest velegnet i dit tilfælde, afhænger af en individuel vurdering. Alle metoder har sine muligheder og begrænsninger, og én metode kan ikke anvendes på alle patienter.

Der kan komme blødning under operationen, og plastikkirurgen vil i dette tilfælde lægge et dræn (en lille plastikslange) ud gennem huden for at lede evt. blod væk fra såret. Der bliver lagt lokalbedøvelse i sårene ved operationens afslutning, og sårene bliver syet med selvopløselige tråde i de fleste tilfælde. Der sættes papirplastre over sårene. Der lægges til sidst en forbinding omkring hovedet. Bemærk, at du kan ikke selv køre bil hjem efter operationen.

Efter 2-3 dage kan du gå forsigtigt i brusebad uden at vaske eller gnubbe operationssåret direkte. Tør med et rent håndklæde. Når trådene er fjernet eller opløst, kan du bade som vanligt. Du skal benytte en hovedforbinding, som giver kompression på halsen og kinderne. Den skal du benytte døgnet rundt i 3-5 dage

Du tilbydes en kontrol ca. 2 uger efter operationen, hvor eventuelle tråde fjernes. 3 måneder efter operationen kommer du i klinikken til kontrol og til optagelse af efterbilleder.

Sundhedsstyrelsens regler på det kosmetiske område tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne information igennem derhjemme, så du er godt forberedt, når du kommer til din konsultation.

Hvis du efter konsultationen er afklaret og har fået svar på alle dine spørgsmål, er det muligt at bestille en tid til operation. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få udleveret. Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år. Du er selvfølgelig velkommen til at medbringe en ledsager til konsultationen.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Denne udgift er hos Lift Clinic inkluderet i prisen. Ved eventuelt afbud skal konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr. Information til egen læge vedrørende dit forløb hos Lift Clinic udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra dig.