Covid-19! For at forebygge smittespredning skal alle patienter og pårørende fremvise et gyldigt coronapas og bære mundbind.
Covid-19! For at forebygge smittespredning skal alle patienter og pårørende fremvise et gyldigt coronapas og bære mundbind.
Lift Clinic

Mommy-makeover

Har du født børn eller tidligere været overvægtig, så har du måske overskydende hud fortil på maven og en slap bugvæg? Måske har du fået hæng på dit bryst eller synes, at du mangler den fylde i dit bryst, du havde før graviditeterne? Så kan en maveplastik i kombination med en brystoperation være en mulighed for dig.

 

En Mommy-makeover operation er i princippet en kombination af en brystoperation og maveskindsoperation. Hvilken operation du har brug for, planlægger du sammen med din plastikkirurg hos Lift Clinic.

Mommy-makeover

Fra 55.000,- eller 899,-/måned

Operation

Operation i fuld bedøvelse

Tid på klinikken

Overnatning til dagen efter

Operationstid

3-4 timer

Sygemelding

Typisk 2-3 uger

Holdbarhed

En Mommy-makeover operation holder i mange år. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du tager meget på i vægt eller bliver gravid, kan formen på både bryst og mave ændres igen.

 

En Mommy-makeover ”stopper ikke tiden”, men skubber dig tilbage imod, hvordan dit bryst og mave var før. Din krop vil fortsætte med at ældes betinget af arv og miljø. Effekten er dog langvarig, og du vil forventeligt fortsat have både et pænere bryst en mave, end hvis du ikke havde fået foretaget operationen.

Lift Clinic Aarhus

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Forundersøgelse

Til forundersøgelse hos plastikkirurgen vurderes din hud på både bryst og mave, din volumen i brystet samt din bugvæg. Sammen med din kirurg hos Lift Clinic planlægges operationen i forhold til dine ønsker og muligheder herunder brystforstørrelse med implantater eller fedt, behovet for et brystløft, fedtsugning og/eller maveplastik med sammensyning af muskler eller en nedre maveplastik.

 

Vi anbefaler, at du læser denne side igennem før forundersøgelsen og skriver dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem. Det er en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg. Til forundersøgelsen vil du blive grundigt informeret om indgrebet, det forventede forløb efter indgrebet samt mulige bivirkninger og komplikationer.

Forberedelse til operationen

Ved forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger af plastikkirurgen. Hvis du får blodfortyndende medicin, skal du pausere med dette 4 uger inden og efter operationen. 

 

Du må heller ikke indtage produkter, der indeholder ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin. Det er også vigtigt at oplyse, om du er allergisk over for nogle typer af medicin, plastre eller fødevarer. Det er ligeledes vigtigt at fortælle din plastikkirurg, om du tidligere har haft problemer med ar eller lignende, og om du har andre sygdomme eller lidelser. På operationsdagen er det af hensyn til infektionsrisikoen vigtigt, at du tager et brusebad med grundig sæbevask af ansigt og hår.

Godt at vide

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 4 uger efter operationen. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 4 uger efter operationen af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).
Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din operation. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen for at mindske risikoen for disse komplikationer.

Hos Lift Clinic er udføres mommy-makeovers  altid af meget erfarne plastikkirurger, og selvom bivirkninger og komplikationer er sjældne, så kan de forekomme. Læs venligst risici forbundet med nedenstående kirurgiske indgreb.

Ved operationer i fuld bedøvelse (narkose) er der nogle forhold, som disponerer til blodpropper i ben og lunger. Derfor anbefales nogle patienter forebyggende behandling med blodfortyndende medicin (fx Klexane). Du skal have dette, hvis du skal i fuld bedøvelse og opfylder ét af følgende kriterier:

  • Spiser p-piller
  • BMI over 25
  • Alder over 40 år
  • Operationen har længere varighed end 60 minutter.
  • Unormal blodstørkning (fx Faktor V Leiden mutation)

Skal du have blodfortyndende medicin, står det i dit indkaldelsesbrev. Der udskrives en recept til dig inden operationen, så du selv kan hente medicinen på apoteket. Medicinen gives som en indsprøjtning i låret eller maveskindet én gang om dagen i 5 dage efter operationen. En sygeplejerske i opvågningen, hvor du bliver modtaget, viser, hvordan det gøres.

Indgrebet foretages i fuld bedøvelse. Nogle dage inden operationen modtager du en e-mail med alle praktiske informationer ift. mødetid, evt. faste og mange andre praktiske informationer.

Efter operationen skal du være indlagt i en nat, så vi kan holde godt øje med dig. Næste morgen fjernes eventuelle dræn, og du kan tage hjem. Du skal bruge en bh og mavebælte i 6 uger efter operationen, der fremme helingen og reducerer evt. hævelse. Du kan ikke selv køre bil efter operationen, så tag gerne en ledsager med. Ellers bestiller vi en taxa til dig, når du skal hjem. Det er vigtigt, at du sikrer dig, at nogen kan være hos dig de første 24 timer, når du er kommet hjem. Mange synes, at det er rart at have løstsiddende tøj med til efter operationen, samt en overdel man kan åbne fortil. Efter operationen bør du ikke lave fysisk hårdt arbejde og sport i ca. 4 uger, hvorefter man kan starte langsomt op igen. Men man må gerne gå ture og bevæge sig almindeligt. Undgå alkohol, dampbade, sauna og svømmehal i ca. 4 uger.

Efter 2-3 dage kan du gå forsigtigt i brusebad uden at vaske eller gnubbe operationssåret direkte. Tør med et rent håndklæde. Når trådene er fjernet eller opløst, kan du bade som vanligt.

Ca. 2 uger efter operationen fjernes sytråden. 3 måneder efter operationen kommer du forbi klinikken til kontrol og til optagelse af efterbilleder.

Sundhedsstyrelsens regler på det kosmetiske område tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne information igennem derhjemme, så du er godt forberedt, når du kommer til din konsultation.

Hvis du efter konsultationen er afklaret og har fået svar på alle dine spørgsmål, er det muligt at bestille en tid til operation. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få udleveret. Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år. Du er selvfølgelig velkommen til at medbringe en ledsager til konsultationen.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Denne udgift er hos Lift Clinic inkluderet i prisen. Ved eventuelt afbud skal konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr. Information til egen læge vedrørende dit forløb hos Lift Clinic udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra dig.