Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lift Clinic plastikkirurgi

Kirurgisk læbeløft

Ønsker du fyldigere læber? Med stigende alder samt for genetisk disponerede, er der en risiko for, at afstanden mellem næsen og det læberøde øges og overlæben fremstår smal. Her kan et kirurgisk læbeløft være en god løsning.

 

Operationen, der foregår i lokalbedøvelse, afkorter huden mellem næse og det læberøde ved, at man fjerne huden i et moustache-lignende mønster. På den måde kommer det læberøde til at fremstå tydeligere og giver læben mere volumen. Hvis volumen er din højeste prioritet, er det muligt at kombinere indgrebet med en fedttransplantation til læberne. Arret kommer til at ligge lige i kanten af næsen og følger denne, så det efter helingsperioden vil være næsten usynligt.

Læbeløft

Fra 16.000,- eller 499,-/måned

Operation

Typisk  i lokalbedøvelse

Tid på klinikken

1-2 timer

Operationstid

45 min.

Efterforløb

1-2 uger

Holdbarhed

Resultatet efter et kirurgisk læbeløft holder i mange år. Den naturlige aldring vil dog strække huden med årene, hvorfor der efter mange år kan være behov for at gentage operationen.
Lift Clinic plastikkirurgi

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Forundersøgelse

Ved forundersøgelsen undersøger din plastikkirurg dig, og sammen planlægger I den bedste løsning til dig. Vi anbefaler, at du læser denne side igennem før forundersøgelsen og skriver dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem.

 

Det er en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg. Til forundersøgelsen vil du blive grundigt informeret om indgrebet, det forventede forløb efter indgrebet samt mulige bivirkninger og komplikationer.

Forberedelse til operationen

Ved forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger af plastikkirurgen. Hvis du får blodfortyndende medicin, skal du pausere med dette 4 uger inden og efter operationen. 

 

Du må heller ikke indtage produkter, der indeholder ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin. Det er også vigtigt at oplyse, om du er allergisk over for nogle typer af medicin, plastre eller fødevarer. Det er ligeledes vigtigt at fortælle din plastikkirurg, om du tidligere har haft problemer med ar eller lignende, og om du har andre sygdomme eller lidelser. På operationsdagen er det af hensyn til infektionsrisikoen vigtigt, at du tager et brusebad med grundig sæbevask af ansigt og hår.

Godt at vide

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 4 uger efter operationen. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 4 uger efter operationen af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand, har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din operation. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen for at mindske risikoen for disse komplikationer.

Hos Lift Clinic er vores plastikkirurger meget erfarne, men der er altid en risiko ved enhver operation. Mulige komplikationerne er følgende:

 • Behandlingskrævende blødninger er meget sjældne ved kirurgisk læbeløft og kommer oftest inden man udskrives. Dog kan man godt få blå mærker i det opererede område. Dette påvirker ikke resultatet.
 • Nedsat følesans på overlæben
 • Svien og brændende fornemmelse
 • Hvis arrene i meget sjældne tilfælde ikke heler tilfredsstillende op kan man efter 3-6 måneder korrigere arret./li>
 • Asymmetri i læbens form. Dette ses oftest hvis man allerede før operationen har en asymmetri.
 • I under 1% af operationerne kan efterforløbet kompliceres af infektion, som oftest behandles med tabletter.

Ved operationer i fuld bedøvelse (narkose) er der nogle forhold, som disponerer til blodpropper i ben og lunger. Derfor anbefales nogle patienter forebyggende behandling med blodfortyndende medicin (fx Klexane). Du skal have dette, hvis du skal i fuld bedøvelse og opfylder ét af følgende kriterier:

 • Spiser p-piller
 • BMI over 25
 • Alder over 40 år
 • Operationen har længere varighed end 60 minutter.
 • Unormal blodstørkning (fx Faktor V Leiden mutation)

Skal du have blodfortyndende medicin, står det i dit indkaldelsesbrev. Der udskrives en recept til dig inden operationen, så du selv kan hente medicinen på apoteket. Medicinen gives som en indsprøjtning i låret eller maveskindet én gang om dagen i 5 dage efter operationen. En sygeplejerske i opvågningen, hvor du bliver modtaget, viser, hvordan det gøres.

Indgrebet kan foretages i lokalbedøvelse. Nogle dage inden operationen modtager du en e-mail med alle praktiske informationer ift. mødetid, evt. faste og mange andre praktiske informationer.

Inden operationen markerer plastikkirurgen området, der skal opereres med en tusch. Operationen med læbeløft varer ca. 45 minutter. Når lokalbedøvelsen holder op med at virke, kan man opleve let smerte og ømhed. Efter operationen er færdig, kan du gå hjem, men du kan ikke selv køre bil, så tag gerne en ledsager med. Ellers bestiller vi en taxa til dig.

Hævelsen og misfarvningen omkring såret er mest udtalt de første par dage, og det vil være synligt i 1-2 uger efter operationen. Lette smerter er forventeligt de første dage og kan afhjælpes med Panodil 1 gram 4 gange om dagen. Du får en specielt antibiotikacreme med hjem, som du skal smøre arret med de første 3 dage. Arret må ikke få sol det første halve år og ses først modnet efter ca. 3 mdr.

Du får en speciel antibiotikacreme med hjem, som du skal smøre arret med de første 3 dage. Når såret er helet helt op og skorpen falder af, så bør du smøre arret med plejeprodukter 1-2 gange om dagen. Vi anbefaler IS Clinical SHEALD Recovery Balm. Cremen stimulerer dannelsen af nye hudceller, bekæmper inflammation og afhjælper tør hud. Den fremmer desuden hurtig heling og hjælper med at forebygge ar-dannelse.

Derudover er det utrolig vigtigt, at du beskytter arret mod sollys de første 6 måneder. Vi anbefaler, at du bruger solcreme med minimum solfaktor 30 og en UV-top, hvis du opholder dig i solen i længere tid.
Arret er først modnet efter ca. 3 mdr.

Efter 2-3 dage kan du gå forsigtigt i brusebad uden at vaske eller gnubbe operationssåret direkte. Tør med et rent håndklæde. Når trådene er fjernet eller opløst, kan du bade som vanligt.

Ca. 10 dage efter operationen fjernes sytråden. 3 måneder efter operationen kommer du i klinikken til kontrol og til optagelse af efterbilleder.

Sundhedsstyrelsens regler på det kosmetiske område tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne information igennem derhjemme, så du er godt forberedt, når du kommer til din konsultation.

Hvis du efter konsultationen er afklaret og har fået svar på alle dine spørgsmål, er det muligt at bestille en tid til operation. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få udleveret. Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år. Du er selvfølgelig velkommen til at medbringe en ledsager til konsultationen.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Denne udgift er hos Lift Clinic inkluderet i prisen. Ved eventuelt afbud skal konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr. Information til egen læge vedrørende dit forløb hos Lift Clinic udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra dig.