Covid-19! For at forebygge smittespredning skal alle patienter og pårørende fremvise et gyldigt coronapas og bære mundbind.
Covid-19! For at forebygge smittespredning skal alle patienter og pårørende fremvise et gyldigt coronapas og bære mundbind.
Lift Clinic

Brystforstørrende
operation

En brystforstørrende operation er det mest populære kosmetiske indgreb, både i Danmark og på verdensplan, og er den operation vi hyppigst foretager på Lift Clinic. Mange kvinder oplever, at en brystforstørrelse med brystimplantater giver mere selvtillid og øget selvværd.


Ved en brystforstørrende operation kan man ændre brysternes størrelse og form, hvis man fx synes, at ens bryster er for små, eller hvis de har mistet fylde efter en graviditet eller vægttab. Man kan også skabe mere symmetri, hvis brysterne ikke er lige store.

Brystforstørrelse

Fra 36.500,- eller 899,-/måned

Operation

Operation i fuld bedøvelse

Tid på klinikken

2-3 timer efter operationen

Operationstid

45 min.

Sygemelding

Typisk 1-2 uger

Se dine nye bryster
i 3D med Crisalix

På Lift Clinic ønsker vi at give dig de bedste forudsætninger, når du skal beslutte dig for et brystimplantat. Derfor benytter vi vores unikke LIFT-metode og gør brug af Crisalix 3D simulering, så du kan se, hvordan en brystforstørrelse vil se ud på din egen krop. Du får derudover lov til at prøve forskellige implantater i din bh.

 

Vi scanner dig med et specielt program kaldet Crisalix, som gør det muligt at visualisere dine bryster med forskellige størrelser og typer af brystimplantater. Det er tilmed muligt at simulere en brystforstørrende operation i kombination med et brystløft. På den måde vil du, i samråd med plastikkirurgen, træffe det rigtige valg mht. implantater og operationens type. Således sikrer vi, at du får et resultat, der matcher dine forventninger. 

Motiva JOY

På Lift Clinic kan vi tilbyde vores patienter de nye Ergonomix 2 implantater fra Motiva. Foruden at være blødere, mere tilpasningsdygtige og føles mere som et rigtigt bryst, så vil operationen med denne type implantat i de fleste tilfælde kunne foretages med mini-ar helt ned til 2 cm.

 

Ved hjælp af innovative teknologier har Motiva skabt disse implantater, der forbedrer ergonomien og giver et organisk look, en organisk følelse og naturlig bevægelse. Ergonomix 2 implantatet er desuden – som det eneste implantat – udstyret med en synlig sikkerhedsbarriere, der garanterer den laveste risiko for lækage sammenlignet med andre testede implantater på markedet. Derudover har Motiva JOY den holdning, at man som kvinde har ret til at skifte mening. Ønsker du at få fjernet dine Ergonomix 2 implantater inden for de første otte år, vil du derfor få en betydelig reduktion i prisen for det kirurgiske indgreb.

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Lift-metoden

Lift Clinics egenudviklede metode for brystforstørrelse kombinerer flere teknikker for at få et så naturligt og individuelt tilpasset resultat som muligt. Ved metoden tages der hensyn til hele kroppen, blandt andet skulderbredde, hofter, talje, formen på brystet og kvindens højde, så det ikke bare bliver et større bryst, men så der også igennem valg af implantat og placering, skabes symmetri, harmoni og balance.

 

Ved indgrebet anvendes desuden vores specielle teknik for indførsel af implantatet, så arret bliver så diskret som muligt og ofte kun 3 cm. langt. Lift-metoden er udviklet af vores erfarne plastikkirurger med afsæt i mange års erfaring med kosmetisk brystkirurgi.

Motiva eller Mentor?

Der er fordele og ulemper ved begge typer af brystimplantat-mærker. Det er derfor svært at pege på en profil som den bedste, for vi kigger altid på det anatomiske udgangspunkt for større bryster: Hvad er der plads til, hvad passer til kroppens proportioner, og hvad er smukt for patienten. Til en forundersøgelse vil kirurgen hjælpe dig med at vælge hvilket implantat, der passer bedst til dig og dine ønsker. 

Læs mere om de forskellige brystimplantater på denne side.

Forundersøgelse

Ved forundersøgelsen tager vi udgangspunkt i dine ønsker. Vi benytter vores unikke LIFT-metode, når vi vejleder dig om valg af implantater. Du får mulighed for at prøve implantaterne i en bh, og vi foretager en Crisalix 3D simulering, så du på din egen krop kan se, hvordan en brystforstørrelse kan se ud.

Ved undersøgelsen skal du tage stilling til, hvilket implantat du ønsker – både størrelse, men også form og profil. På Lift Clinic bruger vi implantater fra Motiva og Mentor. Implantaterne kan være enten runde (Motiva), eller dråbeformede/anatomiske (Mentor). Motiva Ergonomix er runde implantater, som er blødere og giver brystet en mere naturlig form.

Implantaterne vil oftest blive placeret bagved brystmusklen via et lille snit i brystfolden under brystet. Dette er den mest brugte metode, da det giver et godt og sikkert resultat med mindst mulig risiko. Alternativt placeres implantatet over brystmusklen via brystvorten eller armhulen. I samarbejde med din kirurg besluttes det til forundersøgelsen, hvilket implantat der passer bedst til dig. 

Forberedelse til operationen

Ved forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger af plastikkirurgen. Hvis du får blodfortyndende medicin, skal du pausere med dette 4 uger inden og efter operationen. 

 

Du må heller ikke indtage produkter, der indeholder ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin. Det er også vigtigt at oplyse, om du er allergisk over for nogle typer af medicin, plastre eller fødevarer.

 

Det er ligeledes vigtigt at fortælle din plastikkirurg, om du tidligere har haft problemer med ar eller lignende, og om du har andre sygdomme eller lidelser. På operationsdagen er det af hensyn til infektionsrisikoen vigtigt, at du tager et brusebad med grundig sæbevask af ansigt og hår.

Godt at vide

Fra implantat producentens side gives der livslang garanti på holdbarheden af implantatet i brysterne. Skulle det alligevel ske i sjældne tilfælde at der opstår ruptur af implantatet, har producenten forpligtet sig til at erstatte det utætte implantat. Med tiden vil dine nye brysters facon ændre sig pga. almindelig aldring af hud og bindevæv. Resultatet vil derfor over tid ændre sig selvom implantaterne ikke fejler noget. Vægtændringer, og graviditet og amning kan betyde noget for hvor hurtigt denne ændring indtræder.

Der er fordele og ulemper ved begge typer af brystimplantat-mærker. Det er derfor svært at pege på en profil som den bedste, for vi kigger altid på det anatomiske udgangspunkt for større bryster: Hvad er der plads til, hvad passer til kroppens proportioner, og hvad er smukt for patienten. Til en forundersøgelse vil kirurgen hjælpe dig med at vælge hvilket implantat, der passer bedst til dig og dine ønsker. Læs mere om implantaterne på denne side. 

Før du beslutter dig for en brystforstørrelse, er det vigtigt at se på, hvilken garanti der er på de forskellige brystimplantater. Du skal være opmærksom på, at selv om moderne implantater ofte holder i mange år, holder de ikke evigt. Inden du får indsat et brystimplantat, skal du derfor tage med i dine overvejelser, at en eller flere udskiftningsoperationer vil komme på tale. Læs mere her.

Selvom det oftest er helt problemfrit at få lavet en brystforstørrende operation, så er der i det følgende gennemgået de komplikationer, der kan ses ved en sådan operation.

 • Kapseldannelse opstår, når den bindevævshinde, som kroppen har dannet omkring implantatet, af uforklarlige årsager begynder at blive fortykket. Dette kan bevirke at brystet føles hårdt og evt. give anledning til smerter. Læs mere her. 
 • Hvis du én gang har haft kapseldannelse, er risikoen for at få det igen ca. 10 %.
 • Risikoen for kapseldannelse ved Motiva er ca. 1-2 % og ved Mentor ca. 5 %.
 • Nogle gange kan der efter operationen opstå en blødning. Dette vil oftest kræve, at man er nødt til at blive opereret igen, hvor blødningen kan stoppes og blodet fjernes. Risiko er ca. 1 %
 • Sårinfektion 1 %. En infektion i arret, der sædvanligvis kan behandles med antibiotika.
 • Infektion omkring implantatet op til 0,5 %. Det kan opstå på alle tidspunkter, men vil oftest ses inden for de første 14 dage. Infektionen behandles med antibiotika. Det kan nogle gange være nødvendigt at fjerne implantatet en tid (ca. 3 mdr.) for derefter at indsætte et nyt.
 • Brystvorterne kan blive mere eller mindre følsomme og i sjældne tilfælde følelsesløse. Risikoen er op til 1,0 %
 • Hos slanke kvinder med et lille bryst er der risiko for, at protesekanten kan mærkes og også nogle gange ses, specielt nedenunder og i siden af brystet. Rynker og folder i huden efter en brystforstørrende operation kaldes rippling og ses oftere ved store implantater, eller hvis man er meget slank.
 • Nogle gange kan det være nødvendigt at sænke den nederste begrænsning af brystet for at få plads til protesen. Dette kan bevirke, at der kan komme en indtrækning i huden oppe på brystet, svarende til den gamle fold under brystet. Dette kaldes en dobbeltfold. Risikoen for dette er lille, og plastikkirurgen vil forsøge at tage hensyn til det, hvis du har et bryst, der er disponeret for dobbeltfold. Hvis dobbeltfolden skulle opstå, kan den være meget svær at korrigere og i værste fald kan den blive permanent.
 • Ved brug af anatomiske (dråbeformede) implantater er risikoen for rotation mindre end 1 %.
 • Specielt opadtil på brystet, ses der altid betydelig hævelse i ugerne efter en brystforstørrende operation. Hævelsen aftager stille og roligt over de første 4-6 uger
 • Det er normalt med smerter efter operationen. Oftest forsvinder smerterne stille og roligt, men i sjældne tilfælde kan smerterne være langvarige. I yderst sjældne tilfælde kan smerterne blive kroniske.
 • Strækmærker.
 • Fortykkede og eller breddeforøgede ar.
 • Synmastia betyder at brysterne går sammen hen over midtlinjen. Dette er sjældent og skyldes oftest for store implantater.
 • Serom < 1 %. Væskeophobning, der i nogle tilfælde udtømmes.
 • Vævsdød i forbindelse med manglende blodforsyning til huden. Dette opstår meget sjældent.
 • Som regel vil du kunne amme uden problemer efter en brystforstørrende operation.
 • Brystimplantat-relateret lymfekræft (BIA-ALCL) er en kræftform, som kun er set ved det der hedder teksturerede implantater, dvs. implantater med en ru overflade. Af de teksturerede implantater bruger vi kun Mentor Siltex. Man har set BIA-ALCL hos kvinder med Mentor-implantater, men det er ekstremt sjældent forekommende: Forekomsten af BIA-ALCL hos kvinder med Mentor Siltex-implantater er ved et studie fundet at være ca. 1 ud af 66.000. Motiva, som vi oftest benytter, betegnes som et glat implantat, og her er der ikke påvist nogen tilfælde af BIA-ALCL. Symptomerne er vedvarende hævelse af det ene bryst, som ofte først viser sig flere år efter operationen. Der kan også i sjældnere tilfælde ses knudedannelse eller hævede lymfeknuder. Får man disse symptomer skal man opsøge en plastikkirurgisk klinik, eller sin egen læge. I de fleste tilfælde vil sådanne symptomer dog hyppigst være forårsaget af godartede forhold.

Ved operationer i fuld bedøvelse (narkose) er der nogle forhold, som disponerer til blodpropper i ben og lunger. Derfor anbefales nogle patienter forebyggende behandling med blodfortyndende medicin (fx Klexane). Du skal have dette, hvis du skal i fuld bedøvelse og opfylder ét af følgende kriterier:

 • Spiser p-piller
 • BMI over 25
 • Alder over 40 år
 • Operationen har længere varighed end 60 minutter.
 • Unormal blodstørkning (fx Faktor V Leiden mutation)

Skal du have blodfortyndende medicin, står det i dit indkaldelsesbrev. Der udskrives en recept til dig inden operationen, så du selv kan hente medicinen på apoteket. Medicinen gives som en indsprøjtning i låret eller maveskindet én gang om dagen i 5 dage efter operationen. En sygeplejerske i opvågningen, hvor du bliver modtaget, viser, hvordan det gøres.

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 4 uger efter operationen. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 4 uger efter operationen af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand, har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din operation. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen for at mindske risikoen for disse komplikationer.

Indgrebet foretages i fuld bedøvelse. Nogle dage inden operationen modtager du en e-mail med informationer om mødetid, faste, og andre praktiske forhold.

Inden operationen markerer plastikkirurgen området, der skal opereres med en tusch. Der tages også altid førbilleder. Operationen tager ca. 1 time

Ingen eller mildt ubehag ved behandlingen

Før du bliver udskrevet, får du udleveret tabletter til at behandle spænding og eventuelle smerter i brystvævet samt en støttende bh. Vi anbefaler, at du anvender bh’en døgnet rundt de første 4 uger og derefter de næste 4 uger i dagtiden.

Smerterne kan vare i op til 2 uger, så det er en god idé at have Pamol tabletter og Ipren tabletter derhjemme. Det er almindeligt at være sygemeldt i 1 uge efter en brystforstørrende operation, men hvis dit arbejde er fysisk krævende, kan det være nødvendigt at være at tage fri fra arbejdet i længere tid. Det er vigtigt, at du hviler dig den efterfølgende uge efter operationen, men du må gerne bevæge dig stille og roligt rundt. Du får en tid til kontrol og evt. trådfjernelse ca. 14 dage efter operationen.

Du kan ikke selv køre bil, så vær opmærksom på, at det er en god ide, at du har en, der kan hente dig, når du er klar til at komme hjem. Du må køre bil igen, når du kan reagere normalt i enhver situation, og når du ikke tager stærke smertestillende. Du kan langsomt begynde med at genoptage sport efter 4-6 uger. Du må gå ture, når du vil. Cykling er tilladt efter 4 uger. I de første 4 uger bør du ikke løfte mere end, hvad der er svarende til 2 liters mælk eller løfte armene op over skulderhøjde, da såret i brystmusklen kan springe op. Husk at du generelt ikke må bruge armene meget de første 4 uger. Vent med at bruge creme på arrene, til de er helt helede og uden sår. Du må først svømme, når der ikke er nogle synlige sårskorper, så du ikke får infektion.

Det er vigtigt, at du beskytter arret mod sollys de første 12 måneder. Vi anbefaler, at du ikke tager i solarium det første år og bruger solcreme med minimum solfaktor 15 og en UV-top, hvis du alligevel solbader. Sov kun på ryggen i de første 4 uger efter operationen.

Efter 2-3 dage kan du gå forsigtigt i brusebad uden at vaske eller gnubbe operationssåret direkte. Tør med et rent håndklæde. Når trådene er fjernet eller opløst, kan du bade som vanligt.

De fleste kvinder vælger at få implantater lagt bag brystmusklen, og i det tilfælde er en efterfølgende mammografi ikke et problem. Forud for undersøgelsen skal du oplyse personalet om, at du har implantater, så der kan tages hensyn til dette.

Hvis dine implantater er placeret foran brystmusklen, er det sværere at blive undersøgt med mammografi, og i nogle tilfælde vil det slet ikke være muligt. Grunden til dette er, at implantaterne skygger for brystvævet. Er der behov for en mammografi, er det muligt at gennemføre en såkaldt klinisk mammografi, som omfatter flere røntgenbilleder suppleret med en ultralydsundersøgelse.

Du tilbydes en kontrol ca. 2 uger efter operationen, hvor eventuelle tråde fjernes. 3 måneder efter operationen kommer du i klinikken til kontrol og til optagelse af efter-billeder.

Sundhedsstyrelsens regler på det kosmetiske område tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne information igennem derhjemme, så du er godt forberedt, når du kommer til din konsultation.

Hvis du efter konsultationen er afklaret og har fået svar på alle dine spørgsmål, er det muligt at bestille en tid til operation. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få udleveret. Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år. Du er selvfølgelig velkommen til at medbringe en ledsager til konsultationen.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Denne udgift er hos Lift Clinic inkluderet i prisen. Ved eventuelt afbud skal konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr. Information til egen læge vedrørende dit forløb hos Lift Clinic udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra dig.