Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lift Clinic plastikkirurgi

Brystreduktion

En brystreducerende operation har både en kosmetisk gevinst og en funktionel betydning. Mange kvinder med store og tunge bryster har skulder- og nakkesmerter. Endvidere kan store bryster hæmme i forbindelse med sport, det kan være svært at finde den rigtige bh og ofte beskrives fugt og hudproblemer under brystet, hvis der er hæng.

 

En brystreduktion gør brystet mindre. Man reducerer tilmed det hæng, der er på brystet og skaber en pænere og mere rund form på brystet. Endvidere oplever mange kvinder en væsentlig bedring i skulder-, nakke- og rygsmerter.

Brystreduktion

Fra 40.000,- eller 899,-/måned

Operation

Operation i fuld bedøvelse

Tid på klinikken

2-3 timer efter operationen

Operationstid

2 timer

Sygemelding

2 uger

Holdbarhed

En brystreduktion gør brystet mindre, og man skaber tilmed en smukkere form. Dette vil bestå i mange år frem, men med aldring vil ens eget væv kunne strække sig igen.

 

Endvidere er det vigtigt at vide, at brystet ændrer form, hvis man går meget op i vægt efter operationen.

Lift Clinic Aarhus

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Forundersøgelse

Hos Lift Clinic vil din plastikkirurg planlægge operationen således, at den er tilpasset lige nøjagtig dine ønsker og behov. Dit bryst vil blive undersøgt og vurderet i forhold det forventede resultat. Dine forventninger taler I også igennem, da det er vigtigt at have realistiske forventninger til resultatet.

 

Ofte bevarer man amningsevnen, men i nogle få tilfælde kan man opleve nedsat amningsevne. For at kunne opereres skal ens body mass index (BMI) være mindre end 30.

 

Hvis du efter konsultationen føler dig klar til at booke en tid til operation, så er dette selvfølgelig muligt. Bemærk blot, at du ifølge loven først kan give dit samtykke til operationen og blive opereret, når du har haft 7 dages betænkningstid efter forundersøgelsen. Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år.

Forberedelse til operationen

Ved forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger af plastikkirurgen. Hvis du får blodfortyndende medicin, skal du pause med dette 4 uger inden og efter operationen. 

 

Du må heller ikke indtage produkter, der indeholder ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin. Det er også vigtigt at oplyse, om du er allergisk over for nogle typer af medicin, plastre eller fødevarer. Det er ligeledes vigtigt at fortælle din plastikkirurg, hvis du tidligere har haft problemer med ar eller lignende, og om du har sygdomme og lidelser. På operationsdagen er det af hensyn til infektionsrisikoen vigtigt, at du tager et brusebad med grundig sæbevask af ansigt og hår.

 

Dansk Brystkirurgisk Selskab anbefaler, at kvinder over 35 år, der ønsker en brystreduktion, får foretaget en mammografi/ultralydsscanning før operationen.

Godt at vide

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 4 uger efter operationen. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 4 uger efter operationen af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand,  har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din operation. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen for at mindske risikoen for disse komplikationer.

Hos Lift Clinic er vores plastikkirurger meget erfarne, men der er altid en risiko ved enhver operation. Mulige komplikationerne er følgende:

 • Uskønne ar. Ardannelse er individuelt, og nogle gange kan det anker-formet ar blive fortykket og rødt. Dette er helt normalt i starten efter operationen, men arret vil modnes, blege af og til sidst være pæne og næsten ikke synlige. I nogle få tilfælde bliver arrene breddeøget på grund af det store tryk fra brystvævet.
 • Amningsproblemer. Da dit kirtelvæv ved en operation bliver delt og flyttet op, kan man ikke undgå at overskære kirtelgange. Dette kan i nogle få tilfælde besværliggøre amning efter operationen.
 • Sårinfektion 1 %. En infektion i arret der sædvanligvis kan behandles med antibiotika.
 • Blodansamling efter operationen, et hæmatom, ses i under 1%. Nogle gange er det nødvendigt med en ny operation for at stoppe denne blødning.
 • Omkring 1% mister følesansen i brystvorterne. Ofte kommer dele eller hel følesansen tilbage, men dette kan tage op til 1 år, og i nogle tilfælde er tilstanden permanent.
 • Asymmetri. Ofte ses der en ganske udtalt asymmetri i udgangspunktet. Efter operationen vil brysterne være mere ens, men de kan altid blive helt identiske.
 • Papilnekrose er en tilstand, hvor noget af eller hele brystvorten har en dårlig blodforsyning og derfor dør. Dette ses ved under 1% af operationerne. Det er meget vigtigt, at du ikke ryger 4 uger før og 4 uger efter operationen, da rygning øger risikoen for dette. 

Ved operationer i fuld bedøvelse (narkose) er der nogle forhold, som disponerer til blodpropper i ben og lunger. Derfor anbefales nogle patienter forebyggende behandling med blodfortyndende medicin (fx Klexane). Du skal have dette, hvis du skal i fuld bedøvelse og opfylder ét af følgende kriterier:

 • Spiser p-piller
 • BMI over 25
 • Alder over 40 år
 • Operationen har længere varighed end 60 minutter.
 • Unormal blodstørkning (fx Faktor V Leiden mutation)

Skal du have blodfortyndende medicin, står det i dit indkaldelsesbrev. Der udskrives en recept til dig inden operationen, så du selv kan hente medicinen på apoteket. Medicinen gives som en indsprøjtning i låret eller maveskindet én gang om dagen i 5 dage efter operationen. En sygeplejerske i opvågningen, hvor du bliver modtaget, viser, hvordan det gøres.

Dansk Brystkirurgisk Selskab anbefaler, at kvinder over 35 år, der ønsker en brystreduktion, får foretaget en mammografi/ultralydsscanning før operationen.

Indgrebet kan foretages i fuld narkose. Dette gennemgåes ved forundersøgelsen med plastikkirurgen. Nogle dage inden operationen modtager du en e-mail med alle praktiske informationer ift. mødetid, faste og mange andre praktiske informationer.

Inden operationen markerer plastikkirurgen området, der skal opereres med en tusch. Vævet, man fjerner, er typisk på den nedre del af brystet, hvor tyngden er størst.

Når vævet er fjernet, flyttes brystvorten op på brystet, så brystet fremstår mere rundt. Hvis man fjerner en del væv, lægger plastikkirurgen et dræn i hvert bryst for at fjerne overskydende blod og væske. Arrene har en anker-form rundt om brystvorten og ned til furen under brystet. På denne måde undgår man, at arret kan ses, når man har fx bikini eller bh på. Når operationen er overstået, kommer du over på vores opvågningsafdeling, hvor personalet vil passe godt på dig og sikre, at du har det trygt, sikkert og godt.

Efter operationen skal du ved større brystreduktioner være indlagt en nat, så vi kan holde godt øje med dig. Hvis der kun skal fjernes en mindre mængde væv, kan du i nogle tilfælde gå hjem 2-3 timer efter operationen. Er du indlagt, fjernes eventuelle dræn næste morgen, hvorefter du kan tage hjem. Du skal bruge en sports bh i 6 uger efter operationen, der fremme helingen og reducerer evt. hævelse. Bh’en får du på Lift Clinic.

Du kan ikke selv køre bil efter operationen, så tag gerne en ledsager med. Ellers bestiller vi en taxa til dig, når du skal hjem. Det er vigtigt, at du sikrer dig, at nogen kan være hos dig de første 24 timer efter, du er kommet hjem. Mange synes, at det er rart at have løstsiddende tøj med til efter operationen, og en overdel man kan åbne fortil.

Efter operationen bør du ikke lave fysisk hårdt arbejde og sport i ca. 4 uger, hvorefter man kan starte langsomt op igen. Man må gerne gå ture og bevæge sig almindeligt. Undgå alkohol, dampbade, sauna og svømmehal i ca. 4 uger.

Det brune plaster på operationssåret kan godt tåle vand og skal blive siddende indtil din første kontrol på klinikken. Når såret er helet helt op og skorpen falder af, så bør du smøre arret med plejeprodukter 1-2 gange om dagen. Vi anbefaler IS Clinical SHEALD Recovery Balm. Cremen stimulerer dannelsen af nye hudceller, bekæmper inflammation og afhjælper tør hud. Den fremmer desuden hurtig heling og hjælper med at forebygge ar-dannelse.

Derudover er det utrolig vigtigt, at du beskytter arret mod sollys de første 12 måneder. Vi anbefaler, at du bruger solcreme med minimum solfaktor 30 og en UV-top, hvis du opholder dig i solen i længere tid.

Efter 2-3 dage kan du gå forsigtigt i brusebad uden at vaske eller gnubbe operationssåret direkte. Tør med et rent håndklæde. Når trådene er fjernet eller opløst, kan du bade som vanligt.

Ca. 2 uge efter operationen fjernes sytråden her på klinikken. 3 måneder efter operationen kommer du forbi klinikken til kontrol og til optagelse af efterbilleder.

Sundhedsstyrelsens regler på det kosmetiske område tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne information igennem derhjemme, så du er godt forberedt, når du kommer til din konsultation.

Hvis du efter konsultationen er afklaret og har fået svar på alle dine spørgsmål, er det muligt at bestille en tid til operation. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få udleveret.
Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år. Du er selvfølgelig velkommen til at medbringe en ledsager til konsultationen.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Denne udgift er hos Lift Clinic inkluderet i prisen. Ved eventuelt afbud skal konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr. Information til egen læge vedrørende dit forløb hos Lift Clinic udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra dig.