Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lift Clinic Aarhus

Halsløft

Med aldring mister huden sin spændstighed og elasticitet. Det kan betyde, at huden på halsen bliver løs og hængende. Nogle er genetisk disponeret til dette, og således forekommer det lidt tidligere i livet.

 

Ved et halsløft fjerner man overskydende hud under hagen og på forsiden af halsen, og man fjerner så meget hud som muligt. Hvis musklerne for forsiden af halsen er ”gået fra hinanden”, syr vi også disse sammen. Arret placeres som regel i en af de vandrette linjer på halsen for at camouflere det bedst muligt. På den måde forbedrer man konturen af halsen. Operationen egner sig ikke til unge mennesker, men til personer over 50 år. Det skyldes, at arret bliver tydeligere på en ung end en ældet hud.

Halsløft

Fra 15.000,- eller 499,-/måned

Operation

Typisk i lokalbedøvelse

Tid på klinikken

2 timer

Operationstid

Ca. 1 time

Efterforløb

2 uger

Holdbarhed

Resultatet holder i mange år, men aldringen kan gøre, at huden bliver løs igen. Dog kan du godt regne med, at det ikke bliver ligesom før operationen. Store vægtændringer kan tilmed påvirke resultatet.
Lift Clinic plastikkirurgi

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Forundersøgelse

Ved forundersøgelsen undersøger din plastikkirurg din hals, og sammen planlægger I den bedste løsning til dig. Vi anbefaler, at du læser denne side igennem før forundersøgelsen og skriver dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem.

 

Det er en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

 

Til forundersøgelsen vil du blive grundigt informeret om indgrebet, det forventede forløb efter indgrebet samt mulige bivirkninger og komplikationer.

Forberedelse til operationen

Ved forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger af plastikkirurgen. Hvis du får blodfortyndende medicin, skal du pausere med dette 4 uger inden og efter operationen. 

 

Du må heller ikke indtage produkter, der indeholder ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin. Det er også vigtigt at oplyse, om du er allergisk over for nogle typer af medicin, plastre eller fødevarer.

Det er ligeledes vigtigt at fortælle din plastikkirurg, om du tidligere har haft problemer med ar eller lignende, og om du har andre sygdomme eller lidelser. På operationsdagen er det af hensyn til infektionsrisikoen vigtigt, at du tager et brusebad med grundig sæbevask af ansigt og hår.

Godt at vide

Der er relativt få komplikationer i forbindelse med indgrebet, som oftest foregår i lokalbedøvelse. Under 1% får en blodansamling, der kræver behandling. Ca. 1% får en infektion i operationssåret, der behandles med antibiotika, ligesom såret kan springe op, hvilket nødvendiggør, at kirurgen syr det sammen igen. Arret bliver i sjældne tilfælde rødt, tykt og uskønt, hvor kirurgen så korrigerer det.

Ved operationer i fuld bedøvelse (narkose) er der nogle forhold, som disponerer til blodpropper i ben og lunger. Derfor anbefales nogle patienter forebyggende behandling med blodfortyndende medicin (fx Klexane). Du skal have dette, hvis du skal i fuld bedøvelse og opfylder ét af følgende kriterier:

  • Spiser p-piller
  • BMI over 25
  • Alder over 40 år
  • Operationen har længere varighed end 60 minutter.
  • Unormal blodstørkning (fx Faktor V Leiden mutation)

Skal du have blodfortyndende medicin, står det i dit indkaldelsesbrev. Der udskrives en recept til dig inden operationen, så du selv kan hente medicinen på apoteket. Medicinen gives som en indsprøjtning i låret eller maveskindet én gang om dagen i 5 dage efter operationen. En sygeplejerske i opvågningen, hvor du bliver modtaget, viser, hvordan det gøres.

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 4 uger efter operationen. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 4 uger efter operationen af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand, har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din operation. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen for at mindske risikoen for disse komplikationer.

Indgrebet foretages i lokalbedøvelse med mindre, at I aftaler andet ved forundersøgelse. Nogle dage inden operationen modtager du en e-mail med alle praktiske informationer ift. mødetid, evt. faste og mange andre praktiske informationer.

Inden operationen markerer plastikkirurgen området, der skal opereres med en tusch. Herefter anlægges lokalbedøvelsen, og kirurgen udfører operationen. Når huden er væg, syr plastikkirurgen såret pænt sammen og lægger en forbinding, som du skal have på i ca. 3 dage. Du kan ikke selv køre bil efter operationen, så tag gerne en ledsager med. Ellers bestiller vi en taxa til dig, når du skal hjem.

Efter operationen skal du tage det med ro ca. 1 uge. Forbindingen kan du selv fjerne efter ca. 3 dage. Sytrådene fjernes på klinikken efter 10-12 dage.

Det brune plaster på operationssåret kan godt tåle vand og skal blive siddende indtil din første kontrol på klinikken. Når såret er helet helt op og skorpen falder af, så bør du smøre arret med plejeprodukter 1-2 gange om dagen. Vi anbefaler IS Clinical SHEALD Recovery Balm. Cremen stimulerer dannelsen af nye hudceller, bekæmper inflammation og afhjælper tør hud. Den fremmer desuden hurtig heling og hjælper med at forebygge ar-dannelse.

Derudover er det utrolig vigtigt, at du beskytter arret mod sollys de første 12 måneder. Vi anbefaler, at du bruger solcreme med minimum solfaktor 30 og en UV-top, hvis du opholder dig i solen i længere tid.

Efter 2-3 dage kan du gå forsigtigt i brusebad uden at vaske eller gnubbe operationssåret direkte. Tør med et rent håndklæde. Når trådene er fjernet eller opløst, kan du bade som vanligt.

Ca. 10-12 dage efter operationen fjernes sytråden her på klinikken. 3 måneder efter operationen kommer du i klinikken til kontrol og til optagelse af efterbilleder.

Sundhedsstyrelsens regler på det kosmetiske område tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne information igennem derhjemme, så du er godt forberedt, når du kommer til din konsultation.

Hvis du efter konsultationen er afklaret og har fået svar på alle dine spørgsmål, er det muligt at bestille en tid til operation. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få udleveret. Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år. Du er selvfølgelig velkommen til at medbringe en ledsager til konsultationen.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Denne udgift er hos Lift Clinic inkluderet i prisen. Ved eventuelt afbud skal konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr. Information til egen læge vedrørende dit forløb hos Lift Clinic udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra dig.