Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lift Clinic

Brystforstørrelse
med eget fedt

En brystforstørrende operation med eget fedt er en af de nyeste teknikker til brystforstørrelse. Fedttransplantation til brystforstørrelse har vundet stigende popularitet, da man dels undgår et fremmedlegeme i kroppen efter operation, dels får en fedtsugning, der fjerner et fedtdepot man er træt af.

 

Mængden af fedt man typisk transplanterer til hvert bryst er ca. 250-300 ml. afhængigt af udgangspunkt og ønsker. Idet fedtcellerne er meget sårbare, kan man forvente, at noget af fedtet ikke overlever. Det kan derfor være nødvendigt med 2-3 operationer med ca. 3 måneders mellemrum for at opnå den ønskede volumen og form.

Brystforstørrelse

Fra 39.000,- eller 899,-/måned

Operation

Operation i fuld bedøvelse

Tid på klinikken

2-3 timer efter operationen

Operationstid

1,5-2 timer

Sygemelding

Typisk 1-2 uger

Resultatet

Resultatet holder hele livet. Men det er vigtigt at vide, at resultatet kan variere, hvis du enten går op eller ned i vægt.

 

Operationen egner sig til kvinder, som ønsker en permanent brystforstørrelse, har et asymmetrisk bryst, ønsker en kombineret brystforstørrelse og fedtsugning, har et BMI (Body Mass Index) på mellem 20-30 og er ikke-ryger. Har du brystimplantater og har fået kapseldannelse, kan erstatning af implantater med fedt være en særdeles velegnet teknik. Behandlingen egner sig ikke til kvinder med ønske om en meget stor barm.

Lift Clinic Aarhus

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Forundersøgelse

Ønsker du en brystforstørrende operation med eget fedt, kommer du først til en forundersøgelse ved en speciallæge i plastikkirurgi på Lift Clinic. Det er ofte en fordel at tage en veninde eller partner med til dette, da planlægning af en operation rummer mange informationer, som man skal forholde sig til. Det er vigtigt at læse patientvejledningen grundigt igennem samt notere eventuelle spørgsmål ned.

 

Ved forundersøgelsen optages en grundig medicinsk journal. Der udføres en fysisk undersøgelse, og herefter beslutter man i fællesskab det bedste sted til fedtsugningen samt hvor meget fedt, der skal transplanteres for at opnå det bedste resultat.

 

En meget vigtig del af forundersøgelsen er forventningsafstemning. Forhold som over- eller undervægt, rygning, genetik m.m. kan påvirke resultatet og dette gennemgås grundigt. Risikoen for eventuelle komplikationer og håndteringen af disse vil du også blive informeret om ved forundersøgelsen.

Forberedelse til operationen

Ved forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger af plastikkirurgen. Hvis du får blodfortyndende medicin, skal du pause med dette 4 uger inden og efter operationen. 

 

Du må heller ikke indtage produkter, der indeholder ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin. Det er også vigtig at oplyse, om du er allergisk over for nogle typer af medicin, plastre eller fødevarer. Det er ligeledes vigtigt at fortælle din plastikkirurg, om du tidligere har haft problemer med ar eller lignende, og om du har sygdomme og lidelser. Plej din hud godt i tiden op til operationen; En sund og velernæret hud heler hurtigere og bedre. På operationsdagen er det af hensyn til infektionsrisikoen vigtigt, at du tager et brusebad med grundig sæbevask af ansigt og hår. Når du møder til operation, skal du være fastende, da operationen foregår i fuld bedøvelse. 

Godt at vide

Efter operationen vil brystet ofte være misfarvet på grund af mindre, overfladiske blødninger. Disse fortager sig oftest efter et par uger, men det kan vare længere. Brystet vil den første uge efter operationen være betragteligt hævet – efter denne har lagt sig, vil der komme en yderligere reduktion i volumen de første ca. 4-8 uger, hvorefter det endelige resultat kan vurderes.

Hos Lift Clinic anbefaler vi, at du bruger Micropore plastre på arrene i op til 3 måneder efter operationen. De første døgn efter operationen kan der være sivning af væske fra operationssårene efter fedtsugningen, hvilket er ufarligt og skyldes overskydende væske fra selve fedtsugningen. Der kan være misfarvning og varmeøgning omkring sårene de første uger efter indgrebet. Følsomheden i huden omkring arret kan være midlertidigt eller permanent ændret.

Det er normalt med korte jag/stik i brystet nogle uger efter indgrebet. Dagen efter operationen kan du brusebade og vaske håret, forudsat det ikke giver smerter. Du kan begynde at arbejde efter ca. 1 uge, men har du tungt fysisk arbejde anbefaler vi ca. 2 ugers sygemelding. Du bør undgå sol og solarie på arrene de første 6-9 måneder for at disse blive synlige.

Bilkørsel frarådes, indtil du kan reagere relevant på farer i trafikken og bruge sikkerhedssele uden smerter. Umiddelbart efter operationen kan du gå ture og deltage i mindre anstrengende aktiviteter, men sportsaktiviteter såsom løb, svømning, aerobic og lignende, bør du vente ca. 4 uger med. De første 4 uger fraråder vi, at du sover på maven.

Er du over 35 år og i særdeleshed, hvis der er tilfælde af brystkræft i din familie, anbefaler vi, at du får foretaget en mammografi før operationen. Fedttransplantation til brystet kan give små ar i brystet samt i nogle tilfælde godartede cyster, som kan fejltolkes ved en senere mammografi. Der er i aktuelt intet, der tyder på, at fedttransplantation til bryst medfører en øget risiko for brystkræft.

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 4 uger efter operationen. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 4 uger efter operationen af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand, har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din operation. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen for at mindske risikoen for disse komplikationer.

Asymmetri 
Mange kvinder har fra naturens side forskellig bryststørrelse og placering af brystvorte. Ofte vil denne forskel reduceres ved en brystforstørrende operation med eget fedt, men den kan også forværres eller være uforandret. Selvom der ikke er forudgående asymmetri, er der en risiko for et uensartet resultat – dog er der sjældent behov for korrektion.

Blødning
I meget sjældne tilfælde (<1%) kan der opstå en efterblødning, som kræver en reoperation. Udgifterne hertil dækkes Lift Clinic. Blødning giver misfarvning i ugerne efter operationen, men påvirker ikke det endelige resultat. Følsomhed i brystet – der kan opstå føleforstyrrelser i brystet efter operationen. Følesansen bliver oftest normaliseret i løbet af 6-9 måneder, men i nogle tilfælde forbliver den permanent ændret.

Amning 
Normalt påvirker operationen ikke evnen til at amme, men hvis du har nedsat sensibilitet i brystvorten, kan dette besværliggøre amning i visse tilfælde.

Infektion 
Meget sjældent (<1%) opstår der infektion. Symptomerne på infektion er ømhed, varme og hævelse samt almen ubehag og eventuelt feber. Hvis der opstår en overfladisk infektion i såret, behandles dette med antibiotika, som oftest er tilstrækkeligt. Meget sjældent (<1%) kan man få en dybereliggende infektion, som kan nødvendiggøre en operation.

Ved operationer i fuld bedøvelse (narkose) er der nogle forhold, som disponerer til blodpropper i ben og lunger. Derfor anbefales nogle patienter forebyggende behandling med blodfortyndende medicin (fx Klexane). Du skal have dette, hvis du skal i fuld bedøvelse og opfylder ét af følgende kriterier:

  • Spiser p-piller
  • BMI over 25
  • Alder over 40 år
  • Operationen har længere varighed end 60 minutter.
  • Unormal blodstørkning (fx Faktor V Leiden mutation)

Skal du have blodfortyndende medicin, står det i dit indkaldelsesbrev. Der udskrives en recept til dig inden operationen, så du selv kan hente medicinen på apoteket. Medicinen gives som en indsprøjtning i låret eller maveskindet én gang om dagen i 5 dage efter operationen. En sygeplejerske i opvågningen, hvor du bliver modtaget, viser, hvordan det gøres.

Indgrebet kan foretages i fuld narkose. Dette aftales ved forundersøgelse med plastikkirurgen hos Lift Clinic. Nogle dage inden operationen modtager du en e-mail med alle praktiske informationer ift. mødetid, evt. faste og mange andre praktiske informationer.

Før operationen møder du Lift Clinics narkoselæge, som planlægger bedøvelsen. Operationen varer ca. 1½-2 timer, og selvom du er i fuld narkose, bliver der lagt lokalbedøvelse der, hvor sårene er. I væsken som bruges til fedtsugningen, er der ligeledes lokalbedøvelse, da du derved vil have mindre ondt efter operationen.

For at forebygge infektioner lægges inden operationens start antibiotika i en blodåre.

Antallet af sår er forskelligt, alt efter hvor mange områder der skal fedtsuges, men hvert sår måler 2-3 mm og er lukket med en lille sytråd, som skal fjernes efter ca. 14 dage. Sårene er oftest nærmest usynlige efter 6-9 måneder.

Ingen eller mildt ubehag ved behandlingen

Du møder på klinikken ca. 1 time før operationen, hvor en sygeplejerske tager imod dig. Herefter vil din plastikkirurg tage førbilleder af dig og lave de nødvendige optegninger. Herefter vil du blive bedøvet på operationsstuen og blive operereret. Når operationen er vel overstået, ligger du et par timer på vores opvågningsstue, inden du kan tage hjem.

Når du vågner, vil du oftest føle dig øm og spændt og vil have brug for smertestillende medicin. Inden du udskrives, sikrer vi os, at du er godt smertedækket og forberedt på, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem. Da det er meget vigtigt, at temperaturen omkring de transplanterede fedtceller ikke bliver for lav, pakker vi dit bryst ind i en varmende vat-forbinding, som du skal have på i 3 dage. Endvidere er det vigtigt, at du ikke får tryk og kulde på brystet de første ca. 4 uger. Bøjle bh’er anbefaler vi, at du venter 3 måneder med at bruge.

Du vil få komprimerende forbindinger på de fedtsugede områder i form af mavebælte, korte- eller lange cykelbukser, som skal bruges i ca. 6 uger for at få det bedste resultat efter fedtsugningen. Du kan ikke selv køre bil, så tag gerne en ledsager med. Ellers bestiller vi en taxa til dig, når du skal hjem.

Vi anbefaler, at du smører arrene med plejeprodukter 1-2 gange om dagen. Vi anbefaler IS Clinical SHEALD Recovery Balm. Cremen stimulerer dannelsen af nye hudceller, bekæmper inflammation og afhjælper tør hud. Den fremmer desuden hurtig heling og hjælper med at forebygge ar-dannelse.

Derudover er det utrolig vigtigt, at du beskytter arrene mod sollys de første 12 måneder. Vi anbefaler, at du bruger solcreme med minimum solfaktor 30 og en UV-top, hvis du opholder dig i solen i længere tid.

Efter 2-3 dage kan du forsigtigt gå i brusebad uden at vaske eller gnubbe operationssåret direkte. Tør med et rent håndklæde. Når trådene er fjernet eller opløst, kan du bade som vanligt.

Ca. 2 uger efter operationen fjernes sytråden. 3 måneder efter operationen kommer du i klinikken til kontrol og til optagelse af efterbilleder.

Sundhedsstyrelses regler på det kosmetiske område tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne informationen igennem hjemme, så du er godt forberedt, når du kommer til din konsultation.

Hvis du efter konsultationen er afklaret og fået svar på alle dine spørgsmål, er det muligt at bestille tid til operationen. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få udleveret. Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år. Du er selvfølgelig velkommen til at medbringe en ledsager til konsultationen.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Denne udgift er hos Lift Clinic inkluderet i prisen. Ved eventuelt afbud skal konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr. Information til egen læge vedrørende dit forløb hos Lift Clinic udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra dig.