Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lift Clinic

Brazilian Butt Lift

Fedttransplantation til bagdelen bliver også kaldt en Brazilian Butt Lift. Ved denne operation fedtsuger man områder forskellige steder på kroppen, som aftales med din plastikkirurg, og efterfølgende sprøjtes fedtet ind under huden på bagdelen. Herved opnås en mere rund og struttende bagdel.

Brazilian Butt Lift

Fra 44.000,- eller 899,-/måned

Operation

Operation i fuld bedøvelse

Tid på klinikken

2-3 timer efter operationen

Operationstid

1,5-2 timer

Sygemelding

Typisk 1-2 uger

Operationen

Under fedtsugningen samles fedtvævet op i en beholder med en lille slynge indeni. Dette udstyr hedder Revolve og sikrer den bedst mulige overlevelse af fedtcellerne – og dermed det bedst mulige resultat. Fedtet slynges forsigtigt, hvorved den overskydende væske filtreres væk og efterlader fedtet klart til transplantationen. Herefter overføres det koncentrerede fedt til mindre sprøjter og gennem 1-2 små snit på hver side af bagdelen og placeres i underhudsfedtet. På den måde opnår man den ønskede volumen.

 

Mængden af fedt man typisk transplanterer afhænger af dit udgangspunkt og dine ønsker. Transplanterer man for meget fedt på én gang, risikerer man, at fedtcellerne dør. Selvom fedtcellernes overlevelse er meget variabel, kan man regne med at 60-70% af de transplanterede fedtceller overlever. Det kan derfor være nødvendigt med flere operationer med nogle måneders mellemrum for at opnå den ønskede form og volumen.

Lift Clinic plastikkirurgi

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Forundersøgelse

Ønsker du BBL operation, kommer du først til en forundersøgelse ved en speciallæge i plastikkirurgi på Lift Clinic. Det er ofte en fordel at tage en veninde, ven eller partner med til dette, da planlægning af en operation rummer mange informationer, man skal forholde sig til. Det er vigtigt at læse denne side grundigt igennem samt notere eventuelle spørgsmål ned.

 

Ved forundersøgelsen optages en grundig medicinsk journal. Der udføres en fysisk undersøgelse, og herefter beslutter man i fællesskab det bedste sted til fedtsugningen samt hvor meget fedt, der skal transplanteres for at opnå det bedste resultat. En meget vigtig del af forundersøgelsen er forventningsafstemning. Forhold som over- eller undervægt, rygning, genetik m.m. kan påvirke resultatet og dette gennemgås grundigt. Risikoen for eventuelle komplikationer og håndteringen af disse vil du også blive informeret om ved forundersøgelsen.

 

Da vi på Lift Clinic prioriterer en høj patientsikkerhed, kan vi desværre ikke tilbyde operationen til personer med en BMI på 30 eller derover. Vi opererer heller ikke personer med insulinkrævende sukkersyge (diabetes type I), visse lidelser i hjerte, kredsløb og lunger. Dette omfatter tilmed personer med epilepsi med krampeanfald indenfor de seneste 2 år samt personer der har oplevet alvorlige komplikationer i forbindelse med fuld bedøvelse.

Forberedelse til operationen

Ved forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger af plastikkirurgen. Hvis du får blodfortyndende medicin, skal du pausere med dette 4 uger inden og efter operationen. 

 

Du må heller ikke indtage produkter, der indeholder ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin. Det er også vigtigt at oplyse, om du er allergisk over for nogle typer af medicin, plastre eller fødevarer.

 

Det er ligeledes vigtigt at fortælle din plastikkirurg, om du tidligere har haft problemer med ar eller lignende, og om du har andre sygdomme eller lidelser. På operationsdagen er det af hensyn til infektionsrisikoen vigtigt, at du tager et brusebad med grundig sæbevask af ansigt og hår.

Godt at vide

Resultatet holder hele livet. Går man meget op eller ned i vægt, så kan resultatet ændre sig, da fedtcellerne er levende og med vægtændringer derfor også vil ændre størrelse.

Hos Lift Clinic er udføres Brazilian Butt Lift operationer altid af meget erfarne plastikkirurger, og selvom bivirkninger og komplikationer er sjældne, så kan følgende forekomme;

  • Nedsat følsomhed i huden på både fedtsuget og fedttransplanterede områder. Følesansen bliver oftest normaliseret i løbet af 6-9 måneder, men i nogle tilfælde forbliver den permanent ændret.
  • Meget sjældent (<1%) opstår der infektion. Symptomerne på infektion er ømhed, varme og hævelse samt almen ubehag og eventuelt feber. Hvis der opstår en overfladisk infektion i såret, behandles dette med antibiotika, som oftest er tilstrækkeligt. Meget sjældent (<1%) kan man få en dybereliggende infektion, som kan nødvendiggøre en operation.

Ved operationer i fuld bedøvelse (narkose) er der nogle forhold, som disponerer til blodpropper i ben og lunger. Derfor anbefales nogle patienter forebyggende behandling med blodfortyndende medicin (fx Klexane). Du skal have dette, hvis du skal i fuld bedøvelse og opfylder ét af følgende kriterier:

  • Spiser p-piller
  • BMI over 25
  • Alder over 40 år
  • Operationen har længere varighed end 60 minutter.
  • Unormal blodstørkning (fx Faktor V Leiden mutation)

Skal du have blodfortyndende medicin, står det i dit indkaldelsesbrev. Der udskrives en recept til dig inden operationen, så du selv kan hente medicinen på apoteket. Medicinen gives som en indsprøjtning i låret eller maveskindet én gang om dagen i 5 dage efter operationen. En sygeplejerske i opvågningen, hvor du bliver modtaget, viser, hvordan det gøres.

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 4 uger efter operationen. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 4 uger efter operationen af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).
Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din operation. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen for at mindske risikoen for disse komplikationer.

Indgrebet foretages i fuld bedøvelse. Nogle dage inden operationen modtager du en e-mail med informationer om mødetid, faste, og andre praktiske forhold.

Inden operationen markerer plastikkirurgen området, der skal opereres med en tusch. Der bliver taget billeder både af områderne, som skal fedtsuges samt områderne, hvor der skal transplanteres fedt til.

Før operationen møder du vores narkoselæge, som planlægger bedøvelsen. Operationen varer ca. 1½-2 timer, og selvom du er i fuld bedøvelse, bliver der lagt lokalbedøvelse der, hvor sårene er. I væsken som bruges til fedtsugningen er der ligeledes lokalbedøvelse, da du derved vil have mindre ondt efter operationen. For at forebygge infektioner gives inden operationens start antibiotika i en blodåre. Antallet af sår er forskelligt alt efter, hvor mange områder der skal fedtsuges, men hvert sår måler 2-3 mm og er lukket med en lille sytråd, som skal fjernes efter ca. 14 dage. Sårene er oftest nærmest usynlige efter 6-9 måneder. Du kan ikke selv køre bil efter operationen, så tag gerne en ledsager med. Ellers bestiller vi en taxa til dig, når du skal hjem.

Du møder på klinikken ca. 1 time før operationen, hvor en sygeplejerske tager imod dig. Din plastikkirurg tager førbilleder af dig og laver de nødvendige optegninger samt taler operationen kort igennem med dig. Herefter vil du blive bedøvet på operationsstuen og blive operereret. Når operationen er vel overstået, ligger du typisk nogle timer på vores opvågningsstue, indtil du er klar til at tage hjem.

Når du vågner, vil du oftest føle dig øm og spændt og vil have brug for smertestillende medicin. Inden du udskrives, sikrer vi os, at du er godt smertedækket og forberedt på, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem.

Da det er meget vigtigt, at temperaturen omkring de transplanterede fedtceller ikke bliver for lav, pakker vi områderne ind i en varmende vatforbinding, som du skal have på i 14 dage. Endvidere er det vigtigt, at du ikke får tryk og kulde på bagdelen de første ca. 4 uger, hvorfor du ikke må sidde direkte på de behandlede områder eller sove på ryggen.

Du vil få komprimerende forbindinger på de fedtsugede områder i form af et mavebælte, korte- eller lange cykelbukser, som skal bruges i ca. 6 uger for at få det bedste resultat efter fedtsugningen.

Vi anbefaler, at du smører arrene med plejeprodukter 1-2 gange om dagen. Vi anbefaler IS Clinical SHEALD Recovery Balm. Cremen stimulerer dannelsen af nye hudceller, bekæmper inflammation og afhjælper tør hud. Den fremmer desuden hurtig heling og hjælper med at forebygge ar-dannelse.

Derudover er det utrolig vigtigt, at du beskytter arrene mod sollys de første 12 måneder. Vi anbefaler, at du bruger solcreme med minimum solfaktor 30 og en UV-top, hvis du opholder dig i solen i længere tid.

Efter 2-3 dage kan du gå forsigtigt i brusebad uden at vaske eller gnubbe operationssåret direkte. Tør med et rent håndklæde. Når trådene er fjernet eller opløst, kan du bade som vanligt.

Du tilbydes en kontrol ca. 2 uger efter operationen, hvor eventuelle tråde fjernes. 3 måneder efter operationen kommer du i klinikken til kontrol og til optagelse af efterbilleder.

Sundhedsstyrelsens regler på det kosmetiske område tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne information igennem derhjemme, så du er godt forberedt, når du kommer til din konsultation.

Hvis du efter konsultationen er afklaret og har fået svar på alle dine spørgsmål, er det muligt at bestille en tid til operation. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få udleveret. Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år. Du er selvfølgelig velkommen til at medbringe en ledsager til konsultationen.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Denne udgift er hos Lift Clinic inkluderet i prisen. Ved eventuelt afbud skal konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr. Information til egen læge vedrørende dit forløb hos Lift Clinic udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra dig.