Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lift Clinic

Brystløft

Et brystløft er til dig, som er generet af hængende bryster. Det er til dig, som ønsker brystets naturlige facon tilbage eller at få brystet hævet til den oprindelige position. Efter graviditet, amning, vægttab eller som følge af aldersforandringer i huden vil de fleste kvinder opleve, at huden mister sin elasticitet og fasthed og begynder at synke.

 

Et brystløft er en kirurgisk måde at løfte og forme brystet. Brystet rettes op ved at fjerne den overskydende hud og flytte brystvorten op. Det kan i nogle tilfælde være nødvendigt at kombinere et brystløft med indlæggelse af implantater for at opnå det ønskede resultat. Læs mere om brystløft her på siden. 

Brystløft

Fra 18.000,- eller 499,-/måned
rente- og gebyrfrit

Operation

Lokal eller fuld bedøvelse

Tid på klinikken

1-3 timer efter operationen

Operationstid

1,5-2 timer

Sygemelding

Typisk 1-2 uger

Operationen

Ved operationen fjernes den overskydende hud. Det resterende væv og hud syes sammen omkring brystvorten, så brystet løftes til det ønskede sted. Der kan i sjældne tilfælde forekomme blødning under operationen, og du vil i så fald få lagt et dræn for at lede evt. blod væk fra såret. Der bliver lagt lokalbedøvelse i sårene ved operationens slutning, og sårene bliver syet med selvopløselige tråde i de fleste tilfælde. Til sidst sættes der tape over sårene og eventuelt en forbinding.

 

Efter et brystløft vil brystet ofte virke større, da brystets volumen bliver samlet højere oppe på brystkassen. Er der tale om et stort brystløft, vil man typisk få et anker ar. Man vil således få et ar omkring brystvorten, fra brystvorten og ned til folden og et kort ar i folden under brystet. Vi stræber efter, at arrene bliver så pæne som muligt.

Lift Clinic Aarhus

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Rikke May

Anbefaling / Influencer Rikke May

❝Det var en virkelig god og tryg oplevelse, og alle var så søde. Det er lige fra receptionisterne og sygeplejerskerne til kirurgen. Både før, under og efter min operation havde jeg mulighed for at få besvaret alle de spørgsmål, jeg havde. Det skabte en stor tryghed hos mig. Jeg kan kun rose Lift Clinic til skyerne og anbefale dem til alle, jeg kender.❞

Mød vores kosmetiske kirurger

På Lift Clinic er vi stolte af at have nogle af landets førende kosmetiske kirurger. Vores kompetente hold af plastikkirurger stiler altid efter at møde vores patienter i øjenhøjde, etablere en god dialog og få skabt et smukt og naturligt resultat, der harmonerer med dine ønsker.

 

På Lift Clinic vil du blive fulgt af den samme plastikkirurg hele vejen fra forundersøgelsen til din sidste kontrol. Du vil desuden blive fulgt tæt i efterforløbet og vil altid have mulighed for at komme ind til en ekstra kontrol gratis. Dette giver tryghed. Du kan læse mere om vores plastikkirurger ved at klikke på nedenstående link.

Afspil video

Forundersøgelse

Ved forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger af plastikkirurgen. Det er her vigtigt at oplyse, om du tidligere har haft problemer med ar, og om du har sygdomme eller lidelser. Det er også vigtigt at oplyse, om du er allergisk over for nogle typer af medicin, plastre eller fødevarer.

Til forundersøgelsen taler vi om dine ønsker, og din plastikkirurg undersøger dig. Ud fra dette forklarer din plastikkirurg dig om dine muligheder for et brystløft og sammen besluttes det, om et stort eller lille brystløft er det rette for dig. Du bliver grundigt informeret om indgrebet, hele forløbet samt mulige bivirkninger og komplikationer ved et brystløft.

Er man over 40 år, eller har man haft brystkræft i familien, anbefales en mammografi inden man får foretaget et brystløft.

Forberedelse til operationen

Til forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger sammen med plastikkirurgen. Hvis du får blodfortyndende medicin, skal du pausere med dette 5 dage inden operationen. Dette kan være medicin indeholdende acetylsalicylsyre såsom aspirin, kodimagnyl, hjertemagnyl eller børnemagnyl. Naturmedicin indeholdende ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin, skal du pausere med 14 dage inden operationen.

På operationsdagen for dit brystløft er det af hensyn til infektionsrisikoen vigtigt, at du tager et brusebad med grundig sæbevask af ansigt og hår.

Læs med her i blogindlægget, hvor vi guider dig i tiden op til din operation, så du får de bedste forudsætninger for en vellykket bedring og heling.

Godt at vide

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før operationen. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter et brystløft. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 6 uger efter dit brystløft af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand, har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med dit brystløft. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før dit brystløft for at mindske risikoen for disse komplikationer.

Hos Lift Clinic er udføres et brystløft altid af en erfaren plastikkirurg. Selvom bivirkninger og komplikationer er sjældne, så kan følgende forekomme ved et brystløft;

  • Asymmetri; Mange kvinder har fra naturens hånd asymmetriske bryster. Ved et brystløft kan man i nogle tilfælde reducere denne asymmetri, mens asymmetrien i andre tilfælde forbliver uændret efter et brystløft. Selv uden forudgående asymmetri er der en lille risiko for et uens resultat. Det er dog sjældent, at en sådan opstået asymmetri kræver korrektion.
  • Ar; Arrene efter et brystløft vil typisk være røde og hævede, men dette fortager sig i løbet af 6–12 måneder. Arrene vil med tiden ofte blive smalle og lyse, men hos enkelte kan arrene blive brede og mørkt pigmenterede efter et brystløft.
  • Følsomhed af brystvorten; Der kan være følenedsættelse i brystvorten efter et brystløft, men følesansen genvindes ofte efter nogle måneder. Hos enkelte bliver følenedsættelsen dog permanent efter et brystløft.
  • Amning; Teknisk set vil du kunne amme efter et brystløft, men hvis du i forbindelse med operationen har mistet følsomheden af brystvorterne, kan dette umuliggøre amning.
  • Efterblødning; I sjældne tilfælde (under 1%) kan der efter et brystløft opstå en blødning. Dette kan kræve en ny operation. Efterblødning giver ofte misfarvning i ugerne efter operationen, men ødelægger ikke det blivende resultat. Alle omkostninger i denne forbindelse dækkes af os.
  • Infektion; Ved al kirurgi kan der komme infektion, og selvom dette er sjældent i forbindelse med et brystløft (under 1%), kan det dog forekomme. Det kræver antibiotika behandling. Tegn på infektion er rødme, varme, hævelse, dunkende smerter, almen påvirkning og evt. feber. Hvis du ryger eller er overvægtig, er risikoen for infektion større.
  • Vævsdød; Vævsdød efter et brystløft er sjældent, men det kan forekomme. Vævsdød betyder, at huden mister sin blodforsyning og dør. Drejer det sig om overfladiske dele af huden, kan det ofte hele ved god sårpleje, men er der tale om dybere vævsskade, må det døde væv skæres bort. Vævsdød rammer oftest overvægtige og rygere. Vævsdød kan i sjældne tilfælde ramme brystvorten og det farvede parti rundt om brystvorten. I disse tilfælde kan vi genskabe brystvorten med en rekonstruktion, som dog ofte vil være synlig og permanent.

Med tiden vil dine nye brysters facon ændre sig pga. almindelig aldring af hud og bindevæv. Resultatet af et brystløft vil derfor ændre sig over tid. Vægtændringer, graviditet og amning kan tilmed have betydning for, hvor hurtigt denne ændring indtræder.

Ved operationer i fuld bedøvelse (narkose) er der nogle forhold, som disponerer til blodpropper i ben og lunger. Derfor anbefales nogle patienter forebyggende behandling med blodfortyndende medicin (Innohep, Fragmin eller Klexane).

Skal du have blodfortyndende medicin, står det i dit indkaldelsesbrev. Der udskrives en recept til dig inden operationen, så du selv kan hente medicinen på apoteket. Medicinen gives som en indsprøjtning i låret eller maveskindet én gang om dagen i fem dage efter operationen. Den sygeplejerske der modtager dig, når du kommer til din operation, vil vise dig hvordan det gøres.

Et brystløft er for dig, der er generet af et hængende bryst. Det er for dig, der ønsker at få løftet brystet til sin oprindelige position eller at få ændret på formen. Et brystløft kan enten foregå i lokalbedøvelse eller fuld bedøvelse og varer mellem 1,5-2 timer. Dette afklares til forundersøgelsen, og nogle dage før operationen modtager du en mail med al praktisk info i forbindelse med operationen. 

Hvis du har været i fuld bedøvelse i forbinde med dit brystløft, så vil du formentlig være klar til at tage hjem ca. 2-3 timer efter operationen. Hvis du derimod har været i lokalbedøvelse, så vil du være klar til at tage hjem efter ca. 1 time.

Du kan ikke selv køre bil, så tag gerne en ledsager med. Har du fået dræn, bliver det for det meste fjernet, inden du går hjem, men det er muligt, at du skal beholde det i nogle dage og komme i klinikken og få det fjernet.

Der kan være smerter i brysterne i 1- 2 uger efter dit brystløft, og du kan derfor have brug for smertestillende medicin, hvilket du bliver informeret om ved udskrivelsen. For at støtte brystet bør du anvende den udleverede bh både dag og nat i 6 uger efter dit brystløft. Bh’en må du tage af i forbindelse med bad, og når bh’en skal vaskes. 

De første 6 uger efter dit brystløft må du ikke bruge armene ret meget. Større fysisk aktivitet som fx fitness eller løb anbefaler vi, at du venter 4-6 uger med.

10-14 dage efter dit brystløft kommer du til en kontrol i klinikken hos en af vores sygeplejersker. Tapen bliver taget af, og vi ser til sårene/arrene. Vi taler om, hvordan du skal forholde dig fremover i forhold til arrene, evt. smerter mv.

Til den afsluttende kontrol hos din plastikkirurg 3-6 måneder efter operationen gennemgås forløbet, og der tages efterbilleder. Den afsluttende kontrol er meget vigtig, da resultatet vil blive vurderet.

Sundhedsstyrelsens regler på det kosmetiske område tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne information om brystløft igennem derhjemme, så du er godt forberedt, når du kommer til din konsultation.

Hvis du efter konsultationen er afklaret med, at du vil få foretaget et brystløft, er det muligt at bestille en tid til operation. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få udleveret. Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år. Du er selvfølgelig velkommen til at medbringe en ledsager til konsultationen.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Denne udgift er hos Lift Clinic inkluderet i prisen for et brystløft. Ved eventuelt afbud skal konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr. Information til egen læge vedrørende dit forløb hos Lift Clinic udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra dig.