Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lift Clinic

Brystløft

Efter graviditet, amning, vægttab eller som følge af aldersforandringer i huden vil de fleste kvinder opleve, at huden mister sin elasticitet. Derved mister brystet sin naturlige facon og fasthed og begynder at synke – hos nogle mere end hos andre.

 

Et brystløft er en kirurgisk måde at løfte og genforme brystet på. Brystet rettes op ved at fjerne den overskydende hud og flytte brystvorten op uden at fjerne noget.

Brystløft

Fra 18.000,- eller 499,-/måned

Operation

Lokal eller fuld bedøvelse

Tid på klinikken

2-3 timer efter operationen

Operationstid

1,5-2 timer

Sygemelding

Typisk 1-2 uger

Hvem er egnet?

Et brystløft er til dig, som er generet af hængende bryster, vil have brystets naturlige facon tilbage, eller som ønsker brystet hævet tilbage til den oprindelige position.

 

Alle raske kvinder kan få foretaget et brystløft, men det bedste resultat opnås hos kvinder med mindre og hængende bryster. For at opnå det bedste resultat, kan det nogle gange være nødvendigt at kombinere et brystløft med indlæggelse af brystimplantater. 

Lift Clinic Aarhus

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Forundersøgelse

Ved forundersøgelsen taler vi om dine ønsker, og din plastikkirurg undersøger dig. Ud fra dette forklarer din plastikkirurg dig om mulighederne og træffer sammen med dig en beslutning, om et brystløft er det rette for dig.

 

Du bliver grundigt informeret om indgrebet, det forventede forløb efter operationen samt mulige bivirkninger og komplikationer. Efter et brystløft vil brystet ofte virke større end før brystløftet, fordi brystets volumen bliver samlet højere oppe på brystkassen. Vi skræddersyr brystløftet til dig, men oftest vil du få ar rundt om brystvorten, fra brystvorten og ned til folden, og et kort ar i folden under brystet. Vi lægger stor vægt på, at arrene skal blive så pæne som muligt. Er du over 40 år, eller har du haft brystkræft i familien, anbefales en mammografi inden operationen.

Forberedelse til operationen

Ved forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger af plastikkirurgen. Hvis du får blodfortyndende medicin, skal du pausere med dette 4 uger inden og efter operationen. 

 

Du må heller ikke indtage produkter, der indeholder ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin. Det er også vigtigt at oplyse, om du er allergisk over for nogle typer af medicin, plastre eller fødevarer. Det er ligeledes vigtigt at fortælle din plastikkirurg, om du tidligere har haft problemer med ar eller lignende, og om du har andre sygdomme eller lidelser. På operationsdagen er det af hensyn til infektionsrisikoen vigtigt, at du tager et brusebad med grundig sæbevask af ansigt og hår.

Godt at vide

Med tiden vil dine nye brysters facon ændre sig pga. almindelig aldring af hud og bindevæv. Resultatet vil derfor over tid ændre sig. Vægtændringer, graviditet og amning kan tilmed have betydning for, hvor hurtigt denne ændring indtræder.

Asymmetri
Mange kvinder har fra naturens hånd asymmetriske bryster. Ved et brystløft kan man i nogle tilfælde reducere denne asymmetri, mens asymmetrien i andre tilfælde forbliver uændret. Selv uden forudgående asymmetri er der en lille risiko for et uens resultat. Det er dog sjældent, at en sådan opstået asymmetri kræver korrektion.

Ar
Arrene efter operationen vil typisk være røde og hævede, men dette fortager sig i løbet af 6–12 måneder. Arrene vil med tiden ofte blive smalle og lyse, men hos enkelte kan arrene blive brede og mørkt pigmenterede.

Følsomhed af brystvorten
Der kan være følenedsættelse i brystvorten efter operationen, men følesansen genvindes ofte efter nogle måneder. Hos enkelte bliver følenedsættelsen dog permanent.

Amning
Teknisk set vil du kunne amme efter et brystløft, men hvis du i forbindelse med operationen har mistet følsomheden af brystvorterne, kan dette umuliggøre at amme

Efterblødning
I sjældne tilfælde (under 1%) kan der efter operationen opstå en blødning. Dette kan kræve en ny operation. Efterblødning giver ofte misfarvning i ugerne efter, men ødelægger ikke det blivende resultat. Alle omkostninger i denne forbindelse dækkes af os.

Infektion
Ved al kirurgi kan der komme infektion, og selv om dette er sjældent i forbindelse med et brystløft (under 1%), kan det dog forekomme. Det kræver antibiotika behandling. Tegn på infektion er rødme, varme, hævelse, dunkende smerter, almen påvirkning og evt. feber. Hvis du ryger eller er overvægtig, er risikoen for infektion større.

Vævsdød
Vævsdød efter operationen er sjældent, men det kan forekomme. Vævsdød betyder, at huden mister sin blodforsyning og dør. Drejer det sig om overfladiske dele af huden, kan det ofte hele ved god sårpleje, men er der tale om dybere vævsskade, må det døde væv skæres bort. Vævsdød rammer oftest overvægtige og rygere.

Vævsdød kan i sjældne tilfælde ramme brystvorten og det farvede parti rundt om brystvorten. I disse tilfælde kan vi genskabe brystvorten med en rekonstruktion, som dog ofte vil være synlig og permanent.

Ved operationer i fuld bedøvelse (narkose) er der nogle forhold, som disponerer til blodpropper i ben og lunger. Derfor anbefales nogle patienter forebyggende behandling med blodfortyndende medicin (fx Klexane). Du skal have dette, hvis du skal i fuld bedøvelse og opfylder ét af følgende kriterier:

  • Spiser p-piller
  • BMI over 25
  • Alder over 40 år
  • Operationen har længere varighed end 60 minutter.
  • Unormal blodstørkning (fx Faktor V Leiden mutation)

Skal du have blodfortyndende medicin, står det i dit indkaldelsesbrev. Der udskrives en recept til dig inden operationen, så du selv kan hente medicinen på apoteket. Medicinen gives som en indsprøjtning i låret eller maveskindet én gang om dagen i 5 dage efter operationen. En sygeplejerske i opvågningen, hvor du bliver modtaget, viser, hvordan det gøres.

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 4 uger efter operationen. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 4 uger efter operationen af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand, har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din operation. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen for at mindske risikoen for disse komplikationer.

Mindre brystløft foretages typisk i lokalbedøvelse, mens større brystløft foretages i fuld bedøvelse. Nogle dage inden operationen modtager du en e-mail med informationer om mødetid, faste og andre praktiske forhold.

Inden operationen markerer plastikkirurgen området, der skal opereres med en tusch. Operationen kan enten foregå i lokalbedøvelse eller fuld bedøvelse og varer mellem 1½-2 timer. Ved operationen fjernes den overskydende hud. Det resterende væv og hud syes sammen omkring brystvorten, så den løftes til det ønskede sted. Der kan i sjældne tilfælde forekomme blødning under operationen, og du vil i så fald få lagt et dræn i hver side ud gennem huden for at lede evt. blod væk fra såret. Der bliver lagt lokalbedøvelse i sårene ved operationens slutning og sårene bliver syet med selvopløselige tråde i de fleste tilfælde. Til sidst sættes der tape over sårene og eventuelt en forbinding. Du kan ikke selv køre bil, så tag gerne en ledsager med.

Du kan normalt forlade klinikken 2-3 timer efter operationen. Har du fået dræn, bliver det for det meste fjernet, inden du går hjem, men det er muligt, at du skal beholde det i nogle dage og komme i ambulatoriet og få det fjernet.

Der kan være smerter i brysterne i 1- 2 uger aftagende fra operationsdagen. Du kan derfor have brug for smertestillende medicin. For at støtte arrene bør du anvende den udleverede bh både dag og nat i 3 uger efter operationen. Herefter yderligere i 3 uger om dagen. bh’en må du tage af i forbindelse med bad, og når bh’en skal vaskes. Bøjle bh skal du undgå̊ i 3 måneder.

Efter 10-14 dage kommer du til opfølgning hos en af vores sygeplejersker på klinikken. Tapen bliver taget af, og vi ser til sårene/arrene. Du skal ikke have fjernet tråde, da sårene er syet med tråde, der forsvinder af sig selv. Der kan evt. være et par knudeender fra trådene, som bliver klippet af. Vi taler om, hvordan du skal forholde dig fremover i forhold til arrene, evt. smerter m.m. Du bliver tilbudt en tid til opfølgning hos plastikkirurgen 3–6 måneder efter operationen. Du skal selv ringe ind og aftale en tid. Hvis du får problemer inden, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os.

Du kan genoptage stillesiddende arbejde efter 1 uge. De første 6 uger må du ikke bruge armene ret meget. Du må ikke selv køre bil, før du kan reagere normalt i enhver situation. Du skal være ude af behovet for stærk smertestillende medicin. En sikkerhedssele skal altid anvendes, uanset om du er fører eller passager. Større fysisk aktivitet som fx fitness eller løb anbefaler vi, at du venter 4 -6 uger med.

Det brune plaster på operationssåret kan godt tåle vand og skal blive siddende indtil din første kontrol på klinikken. Når såret er helet helt op og skorpen falder af, så bør du smøre arret med plejeprodukter 1-2 gange om dagen. Vi anbefaler IS Clinical SHEALD Recovery Balm. Cremen stimulerer dannelsen af nye hudceller, bekæmper inflammation og afhjælper tør hud. Den fremmer desuden hurtig heling og hjælper med at forebygge ar-dannelse.

Derudover er det utrolig vigtigt, at du beskytter arret mod sollys de første 12 måneder. Vi anbefaler, at du bruger solcreme med minimum solfaktor 30 og en UV-top, hvis du opholder dig i solen i længere tid.

Efter 2-3 dage kan du gå forsigtigt i brusebad uden at vaske eller gnubbe operationssåret direkte. Tør med et rent håndklæde. Når trådene er fjernet eller opløst, kan du bade som vanligt.
Ca. 2 uger efter operationen kommer du til en kontrol, hvor vi sikrer os, at helingen forløber normalt. 3 måneder efter operationen kommer du i klinikken til kontrol og til optagelse af efterbilleder.

Sundhedsstyrelsens regler på det kosmetiske område tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne information igennem derhjemme, så du er godt forberedt, når du kommer til din konsultation.

Hvis du efter konsultationen er afklaret og har fået svar på alle dine spørgsmål, er det muligt at bestille en tid til operation. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få udleveret. Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år. Du er selvfølgelig velkommen til at medbringe en ledsager til konsultationen.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Denne udgift er hos Lift Clinic inkluderet i prisen. Ved eventuelt afbud skal konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr. Information til egen læge vedrørende dit forløb hos Lift Clinic udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra dig.