Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

STEMFORM®-brystforstørrelse
med egne opdyrkede stamceller

En STEMFORM®-brystforstørrelse er for dig, der drømmer om en naturlig brystforstørrelse. Det er et innovativt kirurgisk indgreb, hvor dit eget fedt tilsat egne opdyrkede fedtstamceller anvendes til at give øget fylde i brystet. Med STEMFORM® sikres en høj fedtoverlevelse og er derfor også velegnet til slanke kvinder, som ikke er egnet til en konventionel BFO med eget fedt, idet behandlingen kræver større fedtdepoter. 

På Lift Clinic er vi utrolig glade for at kunne tilbyde vores patienter en STEMFORM®-brystforstørrelse. En behandling der giver et naturligt, effektivt og varigt resultat uden synlige ar. Man undgår desuden fremmedlegemer i form af brystimplantater, og man får i samme operation fedtsuget et eller flere fedtdepoter, som man er kosmetisk generet af.

Brystforstørrelse med egne stamceller

Fra 215.000,- 

Operation

Fuld bedøvelse

Tid på klinikken

2-3 timer efter operationen

Operationstid

1 time / 2,5 time

Sygemelding

Typisk 1-2 uger

Lift Clinic x STEMFORM®

STEMFORM® står bag denne innovative stamcelleteknologi og blev grundlagt med ideen om, at mennesker skal kunne opfylde deres kosmetiske ønsker ved udelukkende at gøre brug af ens eget kropsmateriale. På den måde undgår man fremmedlegemer i form af brystimplantater og får en brystforstørrelse i harmoni med kroppens udvikling. STEMFORM® har i kliniske studier demonstreret 80% mere volumen sammenlignet med en konventionel fedttransplantation. 

 

STEMFORM® sikrer fedtets levedygtighed, så kun én fedttransplantation til brystet er nødvendig for at opnå den ønskede volumen. En konventionel BFO med eget fedt kræver som oftest 2-3 opfølgende fedttransplantationer. På Lift Clinic er vi derfor utrolig glade for at kunne tilbyde vores patienter denne behandling.

Lift Clinic

Sådan forløber behandlingen

En STEMFORM®-brystforstørrelse kræver to operationer. Ved den første operation foretager vi en mindre fedtsugning for at høste stamceller. Derefter skal stamcellernes opdyrkes hos STEMFORM® laboratorie i 2 uger for at øge mængden af stamceller.

Præcis 2 uger efter det første indgreb, skal du ind på klinikken igen, hvor du skal have foretaget din brystforstørrelse. Her foretages der først en større fedtsugning, hvorefter fedtet renses og blandes med de opdyrkede fedtstamceller. Fedtet sprøjtes herefter ind i brystet via meget tynde kanyler, som typisk ikke efterlader synlige ar.

Anbefaling / Influencer Rikke May

❝Det var en virkelig god og tryg oplevelse, og alle var så søde. Det er lige fra receptionisterne og sygeplejerskerne til kirurgen. Både før, under og efter min operation havde jeg mulighed for at få besvaret alle de spørgsmål, jeg havde. Det skabte en stor tryghed hos mig. Jeg kan kun rose Lift Clinic til skyerne og anbefale dem til alle, jeg kender.❞

Rikke May

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

STEMFORM® AIR – udskiftning af implantater

Har du brystimplantater, og oplever du gener som fx kapseldannelse eller lækage? Eller ønsker du blot at få fjernet dine brystimplantater og få en mere naturlig brystforstørrelse? Så er STEMFORM® AIR måske det rigtige for dig. 

Grundet den høje fedtoverlevelse er det den eneste behandling på markedet, som gør det muligt at erstatte brystimplantater med eget fedt tilsat egne fedtstamceller og opnå den samme volumen i brystet efter kun én behandling. Du får således et varigt resultat og skal ikke længere bekymre dig om fremtidige udskiftninger eller de mulige komplikationer, der er forbundet med brystimplantater. 

Hvad koster en STEMFORM®-brystforstørrelse?

Prisen på en STEMFORM®-brystforstørrelse er fra 215.000 kr. Prisen er inklusiv støtte-bh og patientforsikringen. På Lift Clinic kan du låne op til 60.000,- rente og gebyrfrit gennem Resurs Bank til 899,-/måned. Læs mere her.

Hvor store bryster kan man få ved en STEMFORM®-brystforstørrelse?

Du kan få op til 300 ml. i hvert bryst ved en STEMFORM®- brystforstørrelse. Efter fedttransplantationen vil brystet være hævet de første par uger. Du kan forvente, at det endelige resultat ses efter ca. 8-10 uger.

Hvem er egnet til en STEMFORM®-brystforstørrelse?

Behandlingen er velegnet til kvinder, som ønsker mere volumen i brystet eller at få genskabt tabt volumen uden brug af brystimplantater. Det er for dig, der ønsker moderat større bryster i en naturlig form, og som samtidig ønsker en fedtsugning på op til 900-1000 ml. Behandlingen er ligeledes velegnet til slanke kvinder, som ikke er egnet til en konventionel brystforstørrelse med eget fedt.

Hvor længe skal man være sygemeldt efter operationen?

Du kan genoptage stillesiddende arbejde efter et par dage – de fleste foretrækker at arbejde hjemmefra den første uge. Har du et mere fysisk krævende arbejde, skal du forvente 1-2 uger sygemelding. De fleste oplever milde smerter, ømhed og spændte bryster i tiden efter operationen. Inden du udskrives, sikrer vi os, at du er smertedækket og forberedt på, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem.

Forundersøgelse

Til forundersøgelsen taler plastikkirurgen med dig om dine ønsker og fortæller dig om fordele og ulemper ved en brystforstørrende operation.

 

Du bliver undersøgt, dit bryst og brystkasse bliver målt, og det bliver vurderet, om du er velegnet til en STEMFORM®-behandling. Anbefaling af volumen vil variere fra person til person og afhænger både af dimensionerne af din barm, BMI og hvor stor en volumenforøgelse, der efterstræbes. Dit udgangspunkt har derfor stor betydning for resultatet, der vil variere mellem patienter.

Det besluttes, hvor fedtet skal tages fra, og I får forventningsafstemt i forhold til, hvad du vil kunne forvente af slutresultatet. Du vil herudover blive informeret om hele forløbet – både før, under og efter behandlingen – samt de mulige risici, der er forbundet med behandlingen.

Til forundersøgelsen vil I også gennemgå dine helbredsoplysninger. Det er vigtigt at oplyse, hvis du er allergisk over for medicin, plastre eller fødevarer.

Vi anbefaler, at du læser denne side grundigt igennem inden din forundersøgelse. Du bør desuden skrive alle dine spørgsmål, så du husker at stille dem. Det er en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Forberedelse til operationen

2-4 uger inden operationen skal du have taget blodprøver og få lavet en mammografi, som vi giver dig en henvisning til. Derudover skal du have taget kliniske fotos og få foretaget en volumenbestemmelse af dit bryst. Dette gøres til forundersøgelsen med et specielt STEMMEDICAL® kamera, som bruges til at måle din brystvolumen. På den måde kan vi sammenligne volumen i dit bryst før og efter operationen.

Får du blodfortyndende medicin, skal du pausere med dette 4 uger inden og efter operationen. Dette kan være medicin indeholdende acetylsalicylsyre, såsom aspirin, kodimagnyl, hjertemagnyl eller børnemagnyl. Du må heller ikke indtage produkter, der indeholder ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin. 

På operationsdagen for din STEMFORM®-brystforstørrelse er det af hensyn til infektionsrisikoen vigtigt, at du tager et brusebad med grundig sæbevask.

Læs med her i blogindlægget, hvor vi guider dig i tiden op til din operation, så du får de bedste forudsætninger for en vellykket bedring og heling.

Godt at vide

Det endelige resultat kan ses efter 8-10 uger.

Resultatet af en STEMFORM®-brystforstørrelse er permanent, men med tiden vil dine brysters facon ændre sig pga. aldring af hud og bindevæv. Det er vigtigt at huske på, at kosmetisk kirurgi følger kroppens naturlige forandringer og aldring. Hvor hurtigt kroppen ældes, er individuelt og afhænger af bl.a. arvelige faktorer, rygning og solpåvirkning.

Vægtændringer, graviditet og amning kan have betydning for, hvor hurtigt ændringen indtræder efter en STEMFORM®-brystforstørrelse.

Selvom det oftest er helt problemfrit at få lavet en STEMFORM®-brystforstørrelse, så er der i det følgende afsnit gennemgået de komplikationer, der kan opstå efter operationen.

  • I de første 3 uger efter operationen vil brysterne være hævede, ømme, spændte, og misfarvede. Dette vil aftage. Det er også helt normalt, at der vil forkomme blå mærker i de fedtsugede områder.
  • Der burde ikke være noget i vejen for, at du kan amme efter en fedttransplantation, men skulle du have mistet følesansen i brystvorterne, kan dette besværliggøre amning.
  • I sjældne tilfælde (under 1 %) kan der inden for det første døgn efter operationen opstå en blødning i de fedtsugede områder. Dette kan kræve en ny operation, hvor man sikrer sig, at blødningen stoppes. Efterblødning giver ofte misfarvning i ugerne efter, men det ødelægger ikke det endelige resultat.
  • Mange kvinder har fra naturens hånd asymmetriske bryster. Ved en brystforstørrende operation kan man i nogle tilfælde reducere denne asymmetri, mens asymmetrien i andre tilfælde forbliver uændret. Selv uden forudgående asymmetri er der en lille risiko for et uens resultat. Det er dog sjældent, at en sådan opstået asymmetri kræver korrektion.
  • Der kan komme følelsesløshed i huden på brystet og i de fedtsugede områder. Følesansen bliver sædvanligvis normal igen i løbet af de følgende 3-6 måneder. Der vil dog undertiden være områder, som er meget lang tid om at genvinde en normal følesans, og i sjældne tilfælde bliver føleforstyrrelsen permanent.
  • Efter en fedtsugning kan der komme ujævnheder i huden. Disse forsvinder ofte i løbet af 6-9 måneder, men det kan tage længere tid. Hvis der er små områder, hvor der stadig er fedtdepoter, kan disse tidligst blive fjernet efter et år pga. ardannelsen i området. 
  • Ved al kirurgi kan der opstå infektion, og selv om dette er yderst sjældent i forbindelse med kosmetisk kirurgi (under 1 % risiko), kan det dog forekomme. Det kræver antibiotikabehandlig. Tegn på infektion er rødme, varme, hævelse, dunkende smerter, almen påvirkning og evt. feber.

Ved operationer i fuld bedøvelse (narkose) er der nogle forhold, som disponerer til blodpropper i ben og lunger. Derfor anbefales nogle patienter forebyggende behandling med blodfortyndende medicin (Innohep, Fragmin eller Klexane).

Skal du have blodfortyndende medicin, står det i dit indkaldelsesbrev. Der udskrives en recept til dig inden operationen, så du selv kan hente medicinen på apoteket. Medicinen gives som en indsprøjtning i låret eller maveskindet én gang om dagen i fem dage efter operationen. Den sygeplejerske der modtager dig, når du kommer til din operation, vil vise dig hvordan det gøres.

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før din STEMFORM®-brystforstørrelse. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for infektion og vævsdød. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 6 uger efter operationen. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand, har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din STEMFORM®-brystforstørrelse. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efteroperationen som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen.

En brystforstørrelse med egne stamceller kræver to operationer. Den første operation er en mindre fedtsugning i fuld bedøvelse, hvor der høstes stamceller. Operationen tager ca. 1 time. Efter fedtsugningen vil du få komprimerende forbindinger på de fedtsugede områder, som du skal bære i ca. 2 uger. Derefter skal stamcellernes dyrkes hos STEMFORM® laboratorie i 2 uger for at øge mængden af stamceller. 

Præcis 2 uger efter det første indgreb, skal du ind på klinikken igen. Her skal du have foretaget din brystforstørrende operation, som foregår i fuld narkose og tager ca. 2,5 time. Under operationen får du først foretaget en større fedtsugning, hvor fedtet renses og blandes med de opdyrkede fedtstamceller. De sprøjtes herefter ind brystet via meget tynde kanyler, som normalt ikke efterlader synlige ar.

Når du bliver udskrevet, skal du bære kompressions-bandage/-tøj på de fedtsugede områder i sammenlagt 6 uger. De første 3 uger både dag og nat – de følgende 3 uger kun i dagtimerne. Du må tage det af i forbindelse med bad, og når det skal vaskes. I dette tidsrum anbefaler vi, at du holder dig i ro. På den måde opnår du det bedst mulige resultat.

Du kan ikke gå hjem efter operationerne, og du kan heller ikke køre bil selv, så tag gerne en ledsager med ved begge operationer.

Efter den første operation vil du få komprimerende forbindinger på de fedtsugede områder, som du skal bære i ca. 2 uger. 

Når du bliver udskrevet fra din anden operation 2 uger efter, får du ligeledes komprimerende forbindinger på de fedtsugede områder. Dem skal du bære i sammenlagt 6 uger. De første 3 uger både dag og nat – de følgende 3 uger kun om dagen. Du må tage dem af i forbindelse med bad, og når de skal vaskes. I dette tidsrum anbefaler vi, at du holder dig i ro. På den måde opnår du det bedst mulige resultat.

Af hensyn til dit almene velbefindende og for at forebygge dannelsen af blodpropper er det vigtigt, at du hurtigt kommer på benene igen efter operationen. Du skal ikke ligge i sengen, men gå stille omkring og hvile dig indimellem. Det er vigtigt, at din krop får ro til at hele.

Du kan langsomt begynde at træne eller dyrke sport efter 3-4 uger, men det er vigtigt at lytte til din krop og stoppe den fysiske aktivitet, hvis du oplever smerter. Du kan gå ture og cykle, når du vil.

Begge operationer foretages i fuld bedøvelse, og du skal derfor faste. Nogle dage inden operationerne modtager du en sikker e-mail med alle praktiske informationer ift. mødetid, evt. faste og mange andre praktiske informationer.

Efter 2-3 dage kan du gå forsigtigt i brusebad uden at vaske eller gnubbe operationssåret direkte. Tør med et rent håndklæde. Når trådene er fjernet eller opløst, kan du bade som vanligt.

Undgå sauna, dampbade og svømmehal de første 3 uger efter operationen – operationssårene skal først være helet, dvs. ingen synlige sårskorper.

7-8 dage efter din STEMFORM®-brystforstørrelse kommer du ind på klinikken og får de små tråde fjernet hos en sygeplejerske – medmindre du er syet med selvopløselige tråde.

Efter 3 måneder kommer du ind til din første kontrol, hvor der vil være en opfølgningssamtale med et spørgeskema. Der tages derudover efterbilleder, og der foretages en volumenmåling. Efter 1 år kommer du ind til en lignede kontrol, og vi lægger tilmed en henvisning til en mammografi. 

5 år efter din STEMFORM®-brystforstørrelse kommer du igen ind til en opfølgningssamtale og volumenmåling, og der lægges tilmed en henvisning til en mammografi. 10 år efter din STEMFORM®-brystforstørrelse kommer du igen ind til en opfølgningssamtale og volumenmåling. 

Sundhedsstyrelsens regler tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne information om STEMFORM®-brystforstørrelse igennem, så du er godt forberedt, når du kommer til din forundersøgelse.

Hvis du efter konsultationen er afklaret med at få en STEMFORM®-brystforstørrelse, er det muligt at bestille en tid til operation. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter forundersøgelsen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få udleveret. Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Denne udgift er hos Lift Clinic inkluderet i prisen på en STEMFORM®-brystforstørrelse. Ved eventuelt afbud skal konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr. Information til egen læge vedrørende dit forløb hos Lift Clinic udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra dig.